Lesestoff til helga #142

Whisky

Islay: Arbeidet har startet på byggingen av Ardnahoe, Hunter Laings nye destilleri på Islay. Hunter Laing delte bilder fra byggeplassen på Facebook onsdag.

Skottland: Dunrobin castle har fått byggetillatelse for destilleri på tomta, destilleriet er planlagt klart for start i 2018 og «will make a single malt style of whisky» samt gin i følge artikkelen, noe som framprovoserer spørsmålet hva en «single malt style» er for slags whisky.

Tromsø: I morgen, lørdag 14. januar, arrangeres Arktisk Whiskyfestival på Ishavshotellet i Tromsø fra 14-21.

Myken: Aperitif har besøkt (?) Myken og skriver langt og har flott bilder, men jeg vil stille spørsmålstegn både ved begrepet «snart» i overskriften (det er i alle fall et år til vi kan håpe på Myken-whisky på polet) og den generelle forståelsen av historien.

De fikk tak i en portugisisk koppermaker som hadde laget panner til Stavning Destilleri i Danmark. – Vi valgte deres løsning siden de jobber på den samme manuelle måten som vi gjør, påpeker Jan.

Alt var på plass i november 2013 da produksjonsløyvet ble innvilget av Helsedirektoratet. Det tok ikke lang tid før de første dråpene dryppet ut av apparatet.

Siden de portugisiske pannene ikke ble sendt fra Spania før tidlig på høsten 2014 foregriper journalisten tingenes gang en del.

Øl

Norge: Rema gjør en del endringer for tiden og forsøker selv å presentere dem som positive for forbrukerne, men ikke alle er enige i den tolkningen. Godt i glasset skriver om at Aass, Mack og Hansa kastes ut fra Remas hyller på nasjonalt plan. Sammy bidrar med litt bakgrunn for de forskjellige bedriftsbindingene i saken og velbegrunnede antagelser om hvor ølet som skal selges hos Rema framover kommer til å være brygget. Austmann er et av mange bryggerier som forsvinner fra Remas hyller som konsekvens av endringene, og responderte i kjent Austmann-stil, noe Trondheim24 plukket opp.

Oslo: (Eller teknisk sett: Drammen) Om du er på utkikk etter et ekte Oslo-øl har Sammy et råd til deg, og det er å ikke kjøpe Lager 63 fra Christiania Bryggeri. Det er nemlig slett ikke brygget i Oslo, og føyer seg dermed inn på lista over øl som markedsføres på en heller tvilsom måte.

Sør-Europa: Har du lurt på hva Kjetil Jikun har drevet med det siste halvannet året? Godt i glasset har svaret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.