Myken: Myken posta bilder av destillasjonspannene sine som er klare for å sendes fra Spania på Facebook denne uka. Stillsene ser bra ut, og framskritt skjer også på bygningene på Myken. Lik Facebooksiden deres for å få jevnlige oppdateringer og se flere bilder.
!["The 300-litre and 700-litre spirit stills almost complete. Stands, valves, instruments, "onion" heads and lyne arms will not be mounted until they sit on the distillery floor."](https://drikkelig.no/wp-content/uploads/2014/08/myken_stills1-287x300.jpg)
!["The 1000-litre wash still being hammered into shape after having the top and middle parts welded together."](https://drikkelig.no/wp-content/uploads/2014/08/myken_stills2-210x300.jpg)
Siden det er tre panner på vei, på 300, 700 og 1000 liter, måtte jeg nesten spørre om de har tenkt å trippeldestillere. Men det har de ikke, den minste panna er tiltenkt ginproduksjon og kanskje litt eksperimentering. Whiskyen vil dermed brennes først i en washstill på 1000 liter og deretter en spiritstill på 700.
Sverige: Whiskynörden har en side for systembolagsnyheter, der kan du nå se hva som kommer i september.
Speyside: Benromach har utvidet lagerkapasiteten med to «dunnage» lagerhus, melder The Whisky Business, noe som nesten dobler lagerkapasiteten deres. Ingen stor pessimisme der i gården, altså.
En kommentar til «Lesestoff til helga #36»