Lesestoff til helga #123

Whisky

Internett: SMWS har samarbeidet med psykologen Dr Alan Moore for å lage en personlighetstest som skal kunne forutsi hvilken type whisky du vil like. For de av oss som liker mange forskjellige typer whisky kan det framstå som litt absurd, men de fleste har kanskje en særlig preferanse for en gitt type likevel, om de nå skal velge en favoritt. Selv var jeg vel litt underveldet av resultatet:

flavoursIkke at jeg ikke godt kan like «juicy, oak and vanilla», men om jeg måtte velge én whiskytype over alle andre for å ta med på en øde øy, for eksempel, er det ikke akkurat den ruta jeg ville valgt. Host, host, peatfreak, host. Ikke blir det stort bedre med ny gjennomgang av testen med mer ekstreme svar:

flavours2

Ta testen, da vel, og del gjerne resultatet.

Aberdeenshire: The Whisky lady har besøkt BrewDog i Ellon og tatt bilder av det nye destilleriet deres, Lone Wolf Distillery.

Verden: Mer «Test deg selv» fra The Scotsman: 30 classic signs you are an unrepentant whisky geek. Jeg føler meg plutselig veldig avslappet, siden jeg ikke klarte å krysse av så mange som halvparten en gang. Det var ellers en noe merkelig formulert liste, med en litt tilfeldig blanding av selv-kritiske/-ironiske og selv-gratulerende utsagn (se nummer 8 mot nummer 12, for eksempel).

Øl

Trondheim: Bryggerifestivalen var en suksess, i år igjen. Adressa melder om rekordsalg.

Nordre Frogn: Ode kaster inn håndkleet og annonserer det på følgende måte på egne Facebooksider:

ode_farvel

Østlandet (og Sørlandet): Mens noen legger ned forsøker noen å bli større. Sagene bryggeri er i media igjen, hvor selvforskylt det er er umulig å si, men i alle fall meldte først Finansavisen og deretter Dagbladet at Rema var interessert i å kjøpe Sagene i samarbeid med Norske bryggerier (firmaet til Henning Thoresen).

Jeg gjør dette sammen med Norske Bryggerier og Rema Industrier, sier en særs ordknapp Thoresen til Finansavisen. (Dagbladet)

En uvanlig ordknapp Thoresen, ja, han er jo ikke akkurat kjent for å spare på kruttet. Sammy tok selvsagt ballen, og skrev et innlegg om saken onsdag, torsdag morgen melder E24 at Rema inngår eksklusiv dagligvareavtale med Sagene, uten Norske bryggerier og uten å gå inn på eiersiden (for pressemeldingen, se Sammys faksimile på Facebook). Siste ord er neppe skrevet, men som Knut Albert sier på Facebook: «Lavprislager i lavprisbutikkene. Ingen Thoresen å se. Gjesp.»

Stjørdal: Stjørdalsbryggeriets kaffeporter Hausten får medalje (foreløpig uvisst hvilken valør) i Nordic Beer Challenge 2016 i København, melder Stjørdalens Blad. Vi gratulerer!

Norge: Dagbladet anbefaler øl til sjømat og har gjort noe så orginalt som å spørre folk med peiling på øl om råd.

Oslo: I morgen arrangerer BD57 Markveien Miniølfestival. Det er fristende å spørre om de skal servere «small beer» (lavalkoholøl eller øl laget på andregangsmesk), men jeg skal la være. Gjester denne gangen er Monkey Brew, Hegg og Aja.

Hammerfest: Litt lenger nord er det fullskalafestival. Jernteppet ølfestival i Hammerfest foregår i dag og morgen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.