Lesestoff til helga #112

Whisky

England: Thomas og Ansgard Speller har besøkt The Lakes Distillery. Det tror jeg er det første reisebrevet jeg har lest derfra.

Verden: Er det, eller er det i ferd med å bli, whiskymangel? I følge Scotchwhisky.com er det ingen overhengende fare.

Verden: Hvordan bør whisky oppbevares? Noen tar nørderiet til nye høyder, svenske Mattias Claesson har satt i gang et eksperiment for å teste alle de forskjellige faktorene som sies å påvirke whisky under lagring; flaskene skal utsettes for varme, UV-lys, oksygen, temperaturforandringer eller kulde (det siste av ren nysgjerrighet). Eksperimentet kan følges på Facebooksiden Elementens påverkan på Bowmore Laimrig. (Via Tjeders whisky.)

Internett: Jeg lenket til en artikkel om Linh Do og hennes fantastiske whiskykjoler for noen uker siden. Bloggen Whisky for girls har tatt en prat med kjoledesigneren. Jeg kjenner det kribler i fingrene, i det minste må jeg vel få til en Myken-kjole til den offisielle lanseringen av Myken whisky, da har jeg noen år på meg…

Sverige: Box utvider for seks millioner svenske kroner. Både produksjonskapasitet og besøkssenter skal nyte godt av investeringen.

Øl

Trondheim: Sverresborg folkemuseum forbereder en utstilling om øl og brygging: “SKÅL! En utstilling om ølets og hjemmebryggingens kultur og historie.”

Tematisk strekker utstillingen seg fra middelalderen og frem til i dag og tar for seg tema som hjemmebryggerevolusjonen, ølets magi, øl og propaganda, ølets mørkeste tider og en stor gjenstandssamling med vakre ølboller og drikkekar.

18. juni blir det offisiell åpning, og museet inviterer til foredrag og ølsmaking fra klokken 17.00 og utover. Inngang er gratis, øl må du selvsagt betale for. Mer informasjon på museets Facebook-event.

Oslo: Også Norsk folkemuseum har fått med seg ølinteressen, ser det ut til. 29. mai kan man lære mer både om øl- og brusbrygging.

København: Det eksperimenteres ved Carlsberg. Interessant lesing for de av oss som er spente på å se hva som skjer ved E. C. Dahls etterhvert.

Oslo: Snart er det sommer i tid for utebrygg. Hva passer vel bedre enn en lokalølfestival? Grünerløkka Brygghus arrangerer Oslo Mikrobryggfest 3.-4. juni.

Annen drikke

Oslo: Når vi snakker om festivaler, 11. juni er det for første gang Gin-festival i Oslo.

Norge: Mykens første polslipp gikk som forventet, de 200 flaskene med gin var utsolgt rundt klokka 11 i dag. Jeg sier “som forventet”, men det sitter nok noen lettede mennesker på Myken som slett ikke var like sikre på salget som det jeg var. Vi gratulerer! Da er det bare å vente på neste batch.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.