På TV: Booze Traveller

Jeg ser ikke så mye på tv, og enda mindre ser jeg i «real time». Jeg elsker serieopptaksfunksjonen på PVR-boksen. Her for noen uker siden ramlet jeg innom Booze Traveller på Travel Channel, og så siste halvpart av den episoden og trykket raskt på serieopptak for å få med meg framtidige episoder.

boozetraveller

Konseptet for serien Booze Traveller er i grunn ganske enkelt, programleder Jack Maxwell reiser rundt i verden og undersøker lokale alkoholtradisjoner. Det smakes og drikkes, selvsagt, men det snakkes også om alkoholens rolle i kulturen. Det har kommet to sesonger med hhv 15 og 16 episoder, og slikt sendes selvsagt i reprise på Travel Channel. I øyeblikket går begge sensongene på torsdager klokken ni og ti.

For en drikkevarenerd er serien interessant. Maxwell besøker produsenter av og smaker på ting jeg ikke engang har hørt om, og selv om han innimellom fremstår som «litt vel amerikansk»* er han også oppdratt i «kan du ikke si noe pent, så ti stille»-filosofien. Ikke så lurt om det du skal skrive er anmeldelser, men helt klart rett strategi når du snakker med produsenten av det du smaker på. Han klarer å forholde seg positiv til det aller meste og smaker på ting jeg selv ville kviet meg for å teste. Og selv om dette selvsagt kan sees på som romatisering av alkohol, legger serien heller ikke skjul på de negative effektene av for mye alkohol og for lite søvn, så tømmermannskurer smakes det også på. Hva sies for eksempel til en smoothie med en hel, flådd frosk som ingrediens?

Kort sagt anbefaler jeg serien for deg som er interessert i forskjellige typer alkohol, hvilket jeg vil anta er en høy andel lesere av denne bloggen…

____________

* Blant annet har han en tendens til å møte de uhyrligste påstander med tiltro og fraser som «Oh, really?» Noe som i og for seg nok er det høfligste i en slik setting, men som gir meg, når jeg møter det i det virkelige liv,  lyst til å fortelle verre og verre skrøner for å se hvor langt jeg kan trekke noe før vedkommende forstår at jeg tuller med dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.