Lesestoff til helga #106

Whisky

Thurso: Wolfburn får mye positiv oppmerksomhet, i februar dekket The Press and Journal lanseringen av deres første whisky og  Whisky Ambassador har skrevet et rosende innlegg om det nystartede destilleriet. Jeg stusser riktignok litt på åpningen “Some say that fortune favours the bold, but at the revived Wolfburn Distillery it is their belief that ‘Fortune favours the Brave’.” Jeg vet ikke om det er Wolfburn eller Whisky Ambassador som faktisk forsøker å gjøre et poeng ut av ingenting, men ‘bold’ og ‘brave’ er vitterlig synonymer, selv om de også har andre betydninger som gir forskjellige konnotasjoner.

bold

Østerrike: Frida som blogger på Änglarnas andel har vært på vinterferie til Østerrike og benyttet sjansen til å besøke noen destillerier. Først ut er Privatbrennerei Familie Broger, fler følger.

Verden: Har du lest at vi er i ferd med å få whiskymangel? Vel, i så fall kan du la deg berolige av denne artikkelen i The National som forsøker å rette opp misforståelsen.

Øl

Trondheim: Mandag kveld la Brygghus 9 ut en melding på Facebooksiden sin om at de var midlertidig stengt, uten videre forklaring. En sjekk i Brønnøysundregistrene viste at styret hadde meldt driftselskapet, Fjordglede AS, konkurs. Onsdag skrev Adressa om saken, og det framgår at det var pub-delen som gikk dårligst, noe som kanskje ikke er så rart, for den er også definitivt minst synlig (jeg har av og til tvilt litt på om det egentlig er åpent selv når jeg har tatt fatt på trappen ned i kjelleren). Det er nå håp om at andre kan være villige til å overta driften, jeg vil i så fall råde dem til å gjøre noe med inngangspartiet til bryggkjelleren for å synliggjøre at det faktisk er åpen pub der.

Verden: Det blir neppe siste gang jeg lenker til slike artikler, men her er Liz Smith om misogynisme i øl- og sidermiljøene på Neeach, og intervju med flere kvinnelige bryggere i Tampa Bay Times.

Øvrig drikke

Oslo: Kaffe er en livsnødvendighet på linje med bøker og wifi. Kaffenerd er jeg egentlig ikke, bare veldig kresen. En gang det passer dårlig med pubcrawl skal jeg teste kaffecrawl i Oslo og følge ruta til Andrea fra Two Foddies Eating.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.