Lesestoff til helga #102

Whisky

Sverige: Whiskynörden har tatt en prat med Ingmar Karls fra Nordmarken destilleri.

Skottland: Wolfburn er snart klar for butikkhyllene med sin første tapning, melder John O’Groat Journal.

Sverige: Spirit of Hven søker etter flere ansatte. Stillingene ligger på den svenske arbeidsformidlingen, og de søker Produksjonstekniker/prosessoperatør x2 og en Kjemiker/laboratorietekniker.

Skottland: Om man insisterer på å gjøre alt på gammelmåten kan det bli dyrt. Dornoch forklarer, i herlig nerdedetalj, om hvorfor deres produksjonsprosess vil gjøre whiskyen så mye dyrere (via). Så vil det jo vise seg, da, om det gjør whiskyen tilsvarende bedre. Om det vil garantert de lærde strides.

Verden: Var alt bedre før? Å sammenligne gamle tapninger med nye er alltid gøy, Whisky & Wisdom gjør jobben grundig.

Internett: Scotchwhisky.com har intervjuet Dean Callan, Monkey Shoulders «Global Brand Ambassador». Det er ikke uvanlig at slike intervjuer ender i den rene marketing newspeak bonanza, og vel, hadde jeg hatt whisky i munnen når jeg kom til «so we could create an occasion outside the traditional whisky moment» hadde den sannsynligvis sprutet ut gjennom nesen. Intervjuet er egentlig en parodi i seg selv, men så tok Whiskysponge tak i det, og det ble et litt alternativt interrvju, med «Meme Callan». Les begge, fortrinnsvis uten whisky i munnen, men det er mulig du trenger en stiv dram etterpå.

Bergen: Ikke whisky ennå, kanskje, men OSS Craft distillery har planer om det også etterhvert. Denne uka rigges utstyret, og snart blir det destillasjon. Stig Bareksten, sjefsdestillatør, lovet i høst at han skal lage verdens beste brennevin, så ambisjonene er det ingen ting å si på. Følg OSS på Facebook for oppdateringer, de har egen nettside (det vil si: domenet er på plass), men den er ikke akkurat informativ foreløpig.

Sider

Internett: På tide med litt sidernerding. Jeff Alworth skriver for All About Beer om hva eplejuicekonsetrat er og hva det gjør med sideren din.

Øl

Tyskland: Rosegarden har intervjuet Greg Koch om Stone Brewings satsing i Berlin og beslutningen om å tappe på boks for det europeiske markedet, blant annet.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.