Lesestoff til helga #73

Norge: Oslo håndverksdestilleris første produkt, Marka bitter, kommer på polet 1. juli. I den anledning har Nettavisene tatt en prat med menneskene bak om å plukke smakstilsetninger i norsk natur.

London: Eiendomsutviklere (?) prøver seg på å rive gamle puber uten tillatelse i London. Nå er The Alchemist i Wandsworth revet, til tross for at den ligger i et fredet område og ingen har søkt om tillatelse til å rive, og myndighetene ser alvorlig på saken. Resultatet kan bli at de ansvarlige må bygge opp igjen puben med de samme materialene og i samme stil som orginalen. Det samme ble nemlig beordret for The Carlton Tavern i Kilburn tidligere i år. Også der ble bygningen revet uten tillatelse. Les mer i The Publican’s Morning Advertiser.

Verden: Verden blir varmere og Aftenposten bekymrer seg for at det kan bli tomt for øl. Det er selvsagt en alvorlig bekymring, selv om jeg kan komme på en og annen mer alvorlig konsekvens av klimaendringene. Men om det får Ola Nordmann til å våkne og gjøre noe er det kanskje ikke det dummeste fokuset for en artikkel?

Norge: BT har sett på hva småbryggeriene kan gjøre for lokaløkonomien. «Arbeid og øl til folket!» Jo, jeg har hørt verre slagord.

Bretagne: Denne uken annonserte Glann ar Mor (som også produserer Kornog) at de legger ned fra august. Ikke fordi de selger dårlig eller har problemer med økonomien, men fordi regelverket for hva som kan kalles «Whisky Breton» som INAO har jobbet med noen år nå er klart og etter de bestemmelsene kan ikke destilleriets whisky lenger markedsføres med betegnelsen. Siden nettopp «terroir» har vært fokus for både produksjonen og markedsføringen kan man ha forståelse for avgjørelsen. Les mer hos Tjeders whisky. PS: Jean og Martine Donnay står også bak Gartbreck, som er under oppføring på Islay. Det prosjektet påvirkes ikke av det som skjer i Bretagne.

Norge: Amund Polden Amundsen (Norges første ølkelner og kurs- og bookingansvarlig i smakselv.no) er intervjuet i A-magasinets spalte Kjøkkenveien i dag.

Skottland: Lyst på noen røverhistorier å lese? Whisky gjør underverker med fantasien, og The Scotsman har plukket frem seks av de beste whiskyrelaterte mytene.

Skottland: BewDog ekspanderer, nå med destilleri. Både whisky og gin står på programmet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.