Doc’s Draft Pumpkin Hard Apple Cider 6 %

Variant nummer tre fra Doc’s som dukket opp på pollistene i mai skulle kanskje helst kommet i november. Når produsenten kaller det en «seasonal cider» mistenker jeg i alle fall at den «season» de sikter til er Thanksgiving/Halloween/Christmas, ikke 17. mai og sommerferie. Denne sideren er lagd på eple, men tilsatt stekt gresskar, kanel, ingefær, muskatnøtt og allehånde.

docshardcider-3Nese: Det lukter pepperkaker, men med et floralt tilsnitt, litt som såpe med pepperkake-duft eller noe slikt.

Smak: Pepperkakedeig, men også smør og epler, som sammen med kanelen gir eplekakepreg.

Kommentar: Jeg er overrasket over hvor godt jeg liker dette. Det er selvsagt helt feil sesong, men snakk med meg igjen i september/oktober – eplekakens høytid – og vi får se. Det som er positivt er at de har fått til krydder og kakesmak uten at sideren har blitt overveldende søt, den er fortsatt frisk og fin, om enn litt intens kryddermessig. Jeg tenker også at den burde funke i matlaging, som base for brasert kjøtt, for eksempel. Det må testes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.