Lesestoff til helga #38

Waco: Trøbbel på Balcones. Styret og Charles Tate (president og sjefsdestillatør) er ikke helt enige, og Tate har etter sigende kommet med trusler mot styreleder Greg Allan og også hintet om at han heller ser at destilleriet brenner ned til grunnen enn at noen andre får drive det, styret har derfor bedt om «restraining order» («besøksforbud» høres feil ut i denne sammenhengen, men det er vel det norske begrepet) mot Tate. Les mer hos Wacotrib.com.

Japan: Whisky Saga har vært i Japan og det kan være lurt å følge med for det kommer utvilsomt fler artikler derfra framover. Jeg har ingen umiddelbare planer om å besøke Japan, men den dagen jeg får muligheten skal jeg definitivt lese «Japan – Survival guide for the whisky drinker» først.

Islay: Noe av det morsomste med whisky er uforutsigbarheten. Det er riktignok begrenset «morsomt» når du har tatt sjansen på en 1500-kronersflaske fordi du «burde» like den og det viser seg at du ikke gjør det (interessant? Ja. Morsomt? Neppe), men det er tilsvarende gledelig når du smaker noe du virkelig ikke burde like og som viser seg å være godt. Billy Abbott hadde nettopp en sånn opplevelse med en Bruichladdichtapning, og hans historie rundt det er verdt å få med seg.

Trondheim: Mikrobryggeriet tilknyttet Daglighallen på Samfundet lanseres med brask og bram i kveld. Under dusken har tatt seg en prat med bryggmesteren.

The interwebz: Om du skulle lure på hva som egentlig er poenget med å gå på ølfestival har Jan Egil skrevet en glimrende oppsummering av de viktigste punktene. Det meste gjelder også whiskyfestivaler.

The interwebz: Ardbeg Supernova mk II er på vei, og en del bloggere har mottatt miniatyrer. Dette pleier å forårsake en panisk budrunde fra samlere, og noen bloggere er naturlig nok gått lei. Les f.eks. om saken hos Malt and Oak.

Tasmania: Master of Malt har startet en serie artikler om Tasmansk whisky, her er første kapittel.

 

2 kommentarer til «Lesestoff til helga #38»

  1. Med supernovaen på 55% er det jo lov å håpe for oss her til lands. Med tanke på at vi fortsatt har over 100 flasker med Auriverdes på polet til langt lavere pris enn whiskyauction.com kan vi jo ha et litt mer avslappet forhold til Ardbeg hypen.

    1. Enig i det. Samlerne er vel også mest opptatt av innpakningen her, noe jeg ikke klarer å se poenget med selv, må jeg si.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.