Lesestoff til helga #176

Long time no… vel, lenge siden siste «lesestoff til helga» må man vel få lov til å si at det er…

Øl

Internett: Lokale norske bryggerier gjør det skarpt i European Beer Challenge meldes det i aviser opp og ned det ganske land. Og, joda, mange har fått både dobbelt gull (hva ER det?) og gull, og pallplass i det minste. Men i hvilken grad er dette egentlig en åpen konkurranse? Og hvor stor andel av de påmeldte havner egentlig på pallen?

Svar på spørsmål én er at det er åpent, så lenge du er villig til å betale en relativt heftig deltageravgift per øl. Og to, vel, de som ikke får minst bronse offentliggjøres ikke, så det er umulig å vite om det er to eller to tusen øl som ikke nådde opp. Som Brewolution påpeker: «I 2019 ble det delt ut 19 bronse, 35 sølv, og hele 132 gull og dobbelt-gull.» Det tyder kanskje ikke på at det er så fryktelig mange som IKKE premieres, men hva vet jeg.

De samme innvendingene gjelder forøvrig International Spirits Challenge, der strøs det også rundt med dobbelt gull til gud og hvermann og sølv er egentlig ikke særlig imponerende.

Brewolution har flere tanker rundt European Beer Challenge og også andre ting som skjer lokalt i Rogaland i sin Ting & Tang.

Norge: Juleøltestene er her. De fleste er dessverre bak betalingsmur nå til dags, så jeg leser stort sett mine egne. Neida. Joda. Men ellers kan jeg anbefale Ølportalens juleøltest. Og snart er det desember og da bør du følge LeifOs juleølkalender på Facebook (i mellomtiden kan du jo la deg underholde av tidliger års innlegg).

Belgia: Via Twitter oppdaget jeg en ny-for-meg ølblogger – Beervana – og et utmerket innlegg om Brasserie de la Senne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.