Fire sidere fra BlakStoc

All Saints in the House 4,5 %

Nese: Eplekake med litt ekstra krydder, blant annet noe litt blomstrete (lavendel?).

Smak: Friskere eple enn på nesa, litt sitrus, en del krydder. Også her noe som ligner på lavendel.

Kommentar: Mye bedre enn forventet, men jeg vet ikke om jeg synes at det er sider… Kanskje ikke noe jeg ville kjøpt igjen, men ikke udrikkelig søtt og krydderet er egentlig godt balansert.

Quincy Jo & Hops Edition 4,5 %

Nese: Frukt som ikke er eple. Formodentlig kvede (altså «quince»). Minner en del om husholdningssaft, egentlig.

Smak: Husholdningssaft (lite søt) med appelsinskall.

Kommentar: Denne er det umulig å identifisere at er laget av epler, og da blir det enda mer kunstig å kalle det sider. Men den er ikke ubehagelig søt og smakene passer forsåvidt godt sammen.

Wild Tree Hoppy Cider 4,5 %

Nese: Det lukter nesten som en litt fruktig wash (altså ølet uten humle som skal bli til whisky), noe som er en smule merkelig siden den visstnok er humlet… og ikke lagd av malt? Men også brringebærsukkertøy og hint av eple.

Smak: Bringebærsukkertøy og eple. Plutselig også et tydelig humlepreg, av det blomstrete slaget. Bitterhet kjenner jeg ikke.

Kommentar: Rar humle de har brukt, det står riktignok Chinook og Centennial, og de er jo ikke så rare, men jeg har aldri vært borti at humle gir lukt og smak av bringebærdrops før… Ellers føyer denne seg pent inn i rekka: Fullt drikkelig, men ikke akkurat sider.

Ginger for my Honey 3 %

Nese: Ingefær.

Smak: Ingefærøl. Muligens litt eple i bakgrunnen.

Kommentar: Siden jeg vet at den er eplebasert synes jeg det er spor av eple på smaken, men hadde du servert den som «ginger ale» hadde jeg neppe lagt merke til det. Også denne skryter de av at det er humle i, uten at jeg kan si det er merkbart (og jeg pleier jo å merke humle, kan du si).

Alle fire er kjøpt på Gulating, Trondheim.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.