Rampur Indian Single Malt 43 %

Rampur var nyhet på Systembolaget i desember 2017, til den nette pris av 499 SEK. Infoteksten hos Systemet kan fortelle at «Radico Khaitan ble grunnlagt i 1943. Selskapet eier fem destilleri på to forskjellige steder i India. Rampur destilleres, lagres og tappes på ett av destilleriene som ligger i Uttar Pradesh ved foten av Himalayas. Det har blitt lagret maltsprit hos destilleriet i 25 år, men det er først nå Master Blender har satt sammen selskapets første singlemalt.»

Nese: Nyhøvla plank og et krydder jeg sliter med å sette navn på, mulig en blanding av dill og einerbær. Vanilje, fudge og et lett floralt preg. Vann slår den først ut litt, men etter noe tid i glasset dukker det opp fruktige toner i form av pære og melon av noe slag, og mer krydder. Etterhvert dukker metallpuss-assosiasjonen opp på nesa også.

Smak: Treverk, igjen, også her ganske nytt. Mye krydder av et litt ubestemmelig slag. Noe tørket frukt. Med vann dukker det opp noe metallisk på smaken, på sett og vis smaker det sølv- eller kobberpuss. Langt ut på ettersmaken får jeg også den veldig spesifikke assosiasjonen most gulrot på babymatglass.

Kommentar: En ganske merkelig greie. Slett ikke vondt, men vanskelig å plassere utover det. Mye rare smaker og lukter, og jeg sitter igjen med litt «men er det whisky?» følelse. Best uten vann, men prøv den med, for det var interessant det også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.