Sabiles Sidrs Ābolu Upenu Pussaldais 8 %

Kjekk størrelse på disse flaskene må jeg si. «Pussaldais» later til å være en gramatisk variant av det latviske ordet for semi-sweet.

Nese: Eple og alkohol. Relativt tørt siderpreg til at den skal være halvsøt.

Smak: Epler. Jeg tenker på røde epler, men det kan like gjerne være på grunn av fargen. Siderpreg. En viss grad av sødme er det, men den er balansert av en form for epleskallbitterhet. Likevel vil nok store mengder bli i overkant søtt.

Kommentar: Det er nok en fordel at flasken er såpass liten, for ett glass tror jeg er ganske passe. De hadde helflasker også i Latvia, og de hadde vært perfekte om man skulle kjøpe inn aperitif til en fest, f.eks., noe jeg tror denne sideren ville egnet seg til.

Kjøpt i Latvia, på Rimi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.