Lesestoff til helga #138

Whisky

Muir of Ord: Diageo har søkt myndighetene om endring i bevilling og bruk på Glen Ord, slik at de på mer permanent basis kan tilby konferanse- og selskapslokaler ved destilleriet, melder The Press and Journal. Besøkssenteret har vært benyttet slik tidligere, men da med ambulerende bevilling.

Ross-shire: En dame ved navn Heather Nelson planlegger mikrodestilleriet Toulvaddie på en nedlagt militær flyplass i nærheten av Tain. Om destilleriet kommer i gang blir Nelson den første kvinnen til å grunnlegge et destilleri på 200 år, og den første til å gjøre det alene (Cardhu ble grunnlagt i 1811 av Helen Cumming og ektemann). Les mer hos The Scotsman eller Scotchwhisky.com.

Irland: Whiskyturisme er big business og Irland vil ha en større del av kaka. Denne uka lanserte The Irish Whiskey Association en Irish Whiskey Tourism Strategy, med mål om å bli verdensledende på whiskyturisme innen 2030. Det skal blant annet opprettes en Irish Whiskey Trail (en skotsk har jo eksistert i flere tiår). At de har vekstpotensiale er det vel liten tvil om, men Skottland vinner suverent på antall destillerier å besøke. På den annen side er sier den offisielle strategien “the world leader in Whiskey Tourism”, og da er vel ikke skottene med i konkurransen, siden de driver med whisky tourism, så kanskje det hovedsakelig er USA og Kanada de har planer om å slå? Les mer hos Irish Whiskey Magazine.

Ukas nettside/blogg

godtiglasset

Godt i glasset er fem år! Det er vel en strålende anledning til å anbefale bloggen, som først og fremst er en ølblogg, selv om Hugo Ivan Hatland (som han selv også påpeker) skriver om litt av hvert annet, så lenge det kan løselig knyttes til noe ølrelatert. Hatland er også en av de fine folka bak den utmerkede boka Den norske ølrevolusjonen, som jeg skrev om i februar. Vi gratulerer med dagen, og anbefaler å feire med bløtkake og bokkøl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.