Grevens engelsk cider Tangy Apple 4,7 %

«Dry» står det såvisst. «En frisk og lettdrikkelig cider med mindre sødme» står det også, hvilket ikke nødvendigvis inngir tillit til at de faktisk mener det der med tørr, skikkelig tørre sidere er ikke «lettdrikkelige», i alle fall ikke for den jevne forbruker i Norge, og denne «sideren» er altså fra supermarkedhylla her hjemme.

img_5834

Nese: Litt eple, av den røde sorten, lett eplekakeaktig, inkludert krydder.

Smak: Litt søtlig eplevin tilsatt kullsyre… og vann, det smaker uttynnet. Ettersmaken er av rødt eple, men kjennes som et slags belegg i munnen, og jeg føler mest av alt behov for å skylle med vann (eller til og med pusse tenner).

Kommentar: Det smaker forsåvidt ikke brus, så sånn sett er den kanskje «tørr». Men det smaker ikke sider, heller. Jeg vet ikke helt hva det egentlig smaker. Med litt mer intens eplesmak kunne man lagd gelé av den og servert til ost, kanskje. Men å drikke den har jeg ikke lyst til. Faktisk synker den i anseelse for hver slurk jeg tar mens jeg forsøker å finne ord for hva den smaker. Jeg hadde ikke høye forventninger, men er likevel skuffet. Resten går i vasken.

Kjøpt på Coop Extra, Risvollan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.