Auksjon igjen

Jeg blir nødt til å kommentere litt rundt Blomqvist/Vinmonopolet sin auksjon igjen nå som det er en ny runde. Denne gangen er det riktignok langt færre whisky-lots, bare ti, inkludert blends. Men prisene…

blomqvist_juni

Skal vi se, Johnnie Walker Blue Label. Tilgjengelig på polet til 1499,- verdivurdert til 1000,-. Flasken antas å være tappet på 80-tallet, og er fra det synspunktet et ganske godt kjøp, men blends gjør det heller dårlig på auksjon jevnt over, så vurderingen er nok ganske riktig.

Glendronach Grandeur har Whiskyauction.com bare solgt fire av, fra 405 til 805 € de siste to årene. Vurderingen på 5000 virker dermed fornuftig nok, kanskje litt i overkant forsiktig.

Men så: Oban 21 år, Special Release i 2013. Kostet rundt 4000 ny, Are påpekte for meg på Facebook at den faktisk bare kostet 1499,- på polet, men at det var omtrent halvparten av hva den gikk for ellers i verden. Uansett utsolgt de fleste steder nå. Har blitt solgt seks ganger på Whiskyauction.com, så har en ganske oversiktlig historie. Mistepris 305 €, 2840 kroner med dagens kurs, og så skal du ha den inn til Norge i tillegg. Verdivurdering: 1500,-. Da må det være på plass med ett: «Hæ?» Jeg antar vurderingen er basert på polprisen, men får du den til 1500,- er det mindre enn du ville måtte betale for den andre steder. Jeg er ingen Oban-fan, så jeg har ikke tenkt å by.

For ikke å snakke om The Joker, en smålegendarisk japaner. Verdivurdering 5000,-. Har i det siste ligget ganske jevnt på 1200 € på Whiskyauction.

På den annen side har vi Highland Park Magnus, andre utgave. Første utgave går for 350-400 €, men andre utgave er langt billigere, den kan du få for rundt 150 €. Og den er altså verdivurdert til 2500. Ikke fullt så mye røverkjøp der, altså.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.