Kreativ markedsføring

Som nyoppstartet destilleri er man nødt til å skape et inntektsgrunnlag før man har ferdigmodnet ti år gammel whisky, og det er ikke noe nytt at folk finner kreative løsninger for dette. Men kan man bli for kreativ? Nordmarkens Destilleri annonserte «vår första whiskyprodukt» på Facebooksidene sine søndag. Men hva mener de egentlig med det? Både teksten og det som kan leses på etiketten på illustrasjonsbildet gir klart inntrykk av at dette er whisky Nordmarken har destillert selv.

nordmarken1

Etiketten hevder at dette er «Nordmarkens Single Malt Whisky» og «En kvalitetsprodukt från Värmland».

nordmarken4

Bare helt nederst får man et hint (og her bør man vite MYE om whiskyindustrien for overhodet å plukke det opp i det hele tatt). Der står det nemlig «Buteljerad av Nordmarkens Destilleri AB 2016». Buteljerad, altså. Hvor spriten er destillert sies det altså ingenting eksplisitt om.

For på Nordmarken Destilleri er det neppe. I dag får jeg ikke opp destilleriets hjemmesider på nordmarkensdestilleri.se (jeg får «Unknown host» feil, og det later til at flere svenske nettsider har det samme problemet), men den siste google cachen av siden om destilleriet kan vi lese følgende:

Ett av våra mål är att under 2016 starta upp ett eget whisky destilleri.
Destilleriet kommer att finnas i Holmedal, Årjäng omgivet av vajande kornfält, den värmländska storskogen och vattendrag med härligt friskt vatten.

Planering och olika aktiviteter i detta projekt pågår för fullt och arbetet fortskrider som planerat.

Håll utkik på denna sida för att följa vårt arbete.

I februar intervjuet flere svenske blogger destilleriet, etter at Grythyttan hadde avslørt at de hadde solgt pannene sine til Nordmarken, og da kom det klart fram at de ville slippe tapninger i rollen «uavhengig tapper», som her hos David Tjeder:

Vi kommer dock redan i år, planerat för månadsskiftet mars/april, att släppa vår första whisky som oberoende buteljerare.
Det blir en single malt whisky med medelrökt sherryfatskaraktär. Vi släpper den ej kylfiltrerad och utan färgämnen vid 48% och på 50cl flaska. Den kommer att säljas via systembolagets privatimport. Namnet kommer att vara ”Initium” som betyder ”uppstart, första utgåva, begynnelse” på latin.

Så hvor er denne whiskyen destillert? Kan vi i det minste få vite land? Og hvordan kan Nordmarken forsvare å hevde at det er et kvalitetsprodukt fra Värmland og «vårt første whiskyprodukt»? David har stilt spørsmål på Facebook, enn så lenge har ingen fra destilleriet svart, men det skal bli interessant å følge saken videre…

nordmarken3

En kommentar til «Kreativ markedsføring»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.