Lesestoff til helga #103

Whisky

compassboxtransparency

Internett: Mange engasjerte seg i fjor høst når Compass Box fikk kritikk fra SWA for å bryte loven når de opplyste om hva nøyaktig de blendede whiskyene deres inneholdt. Nå har Compass Box fulgt opp med en underskriftskampanje, og jeg oppfordrer alle til å signere (det er altså snakk om å FÅ LOV til å si at en blend inneholder 20 % femten år gammel whisky og 80 % ti år gammel whisky, ikke et krav om at alle MÅ gjøre det). Kampanjen har blitt heftig lenket til på sosiale medier, og skrevet om blant annet hos Bloomberg og Malt and Oak.

Internett: Jeg har alltid (først ingenting, så litt, så eventuelt mer) vann i whiskyen når jeg skriver smaksnotater, fordi den som oftest endrer seg og fordi jeg som regel foretrekker å drikke whisky på en noe lavere styrke enn den kommer på flaske i. Men vitenskapen bak har jeg vel hatt et ganske vagt forhold til, så det var interessant å lese George Manskas artikkel om hvor upresist det er å si at whiskyen åpner seg med vann (det vil være riktigere å si at den lukker seg) når vi snakker om kjemi og fysikk. Man kan sikkert krangle med en del av påstandene, men det er alltid nyttig å få satt spørsmålstegn ved vedtatte sannheter.

Internett: Har du ingenting å ha på deg på din neste whiskymiddag? Hvorfor ikke kreere ditt helt egne whiskyantrekk? Det skulle være bra med inspirasjon å hente i denne artikkelen om Linh Do.

Sider

Verden: Hva er eplejuicekonsentrat, og hva gjør det med (i!) sideren min? Les og bli klok.

Øl

Levanger: Det er hele 25 år siden Oskars åpnet dørene, i den anledning skriver Trønder-Avisa om puben og om mannen bak.

Internett: BrewDog la denne uka ut oppskriftene til alle sin øl som nedlastbar pdf-fil, til glede for hjemmebryggere verden over.

Ukas blogg/nettside:

ellenminervaJeg følger Ellen Minerva i flere medier, likevel hadde det inntil forrige uke gått meg hus forbi at hun startet ølblogg i januar. Anbefales!

En kommentar til «Lesestoff til helga #103»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.