Cornish Orchards Wassail 4 %

Wassail er en «mulled cider», det vil si sider som serveres varm og som er tilsatt krydder. Wassail ble opprinnelig servert i forbindelse med det middelalderske engelske ritualet Wassailing, som var ment å sikre en god høst året etter. Les mer om wassail på nynorsk Wikipedia.

IMG_0919

Nese: Gløggaktig, varm eplekake, muskatnøtt.

Smak: Syrlig eple med gløggkrydder.

Kommentar: Jeg har ikke drukket gløgg ennå i år, men dette er et godt alternativ. Den syrlige eplesmaken gjør drikken mindre kvalmende søt, og krydderpreget er lettere på smaken enn på de fleste gløggvarianter, det er eplene som dominerer. Hvordan Cornish Orchards sin variant står seg mot andre kan jeg ikke uttale meg om, men det ga mersmak, så jeg skal definitivt teste flere «wassailer» om jeg får anledning.

Og med nybakte lussekatter til ble det skikkelig julestemning i stua.

En kommentar til «Cornish Orchards Wassail 4 %»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.