Lesestoff til helga #83

Norge: Tirsdag ble det kjent at flere norske bryggerier har vært slumsete med måling/merking av alkoholstyrke. Bryggeri- og Drikkevareforeningen har testet ølet til sine medlemmer og av 138 «butikkøl» (altså tillatt maksstyrke 4,7 %) er 60 prosent for sterke, noen er faktisk oppe i 7 %. Sammy har kommentert saken på Ølportalen, og Anders har som vanlig mange interessante poenger når han kommenterer mulige årsaker til «slumsingen», og minst like mange i neste innlegg med mulige tekniske scenarier for hvordan ting kan bli så feil ved et uhell.

Norge: Fjellbryggeriet la onsdag ut følgende melding på Facebooksiden sin:

Dette vil nok komme som en overraskelse, men vi slutter med Fjellbryggeriet og legger den ute for salg. Grunnen til dette er familie. Vi har arbeidet i bryggeriet 15-18 timer daglig, mandag gjennom søndag, dette har vi gjort i flere år. Dette er ikke forenelig med det livet vi ønsker å leve med våre barn. Beslutningen kom nesten i vår, men vi fikk så mye energi fra de mange positive tilbakemeldinger at vi valgte å fortsette i håp om at arbeidet ville etter hvert bli mindre tidkrevende.
Vi ønsker å takke alle dere som har fulgt oss og støttet oss med postive tilbakemeldinger og besøk gjennom de 2 årene vi har eksistert. Det er dere som har bidratt til energien og arbeidskasiteten over lang tid.
Selv om det er vemodig å legge ned en lønnsom bedrift, gleder vi oss til framtiden der vi har mer tid til familien.
Hilsen, Margit og Aasmund

Det er triste nyheter. Drikkelig.no ønsker Margit og Aasmund lykke til videre, og håper de ikke gir seg helt med øl, og sier tvi-tvi til salget!

Sverige – og verden: Motörhead lanserer egen whisky, i samarbeid med Mackmyra. Til og med Adressa har plukket opp saken (men, Adressa, «Svensk produksjonsanlegg»? Hva er galt med ordet «destilleri»?). Det er ikke Motörheads første alkoholprodukt, på siden Brandsforfans.se kan du lese om de andre (og lese om tilsvarende produkter knyttet til andre band).

Box-goes-Islay

Sverige: Box utvider sitt repertoar av småfat, nå kan du kjøpe deg et «ankare» som tidligere har inneholdt whisky fra ett av destilleriene på Islays sørkyst (det vil si at kandidatene er Lagavulin, Laphroaig og Ardbeg, David Tjeder tipper, med god begrunnelse, Laphroaig). Vil du ha en røykbombe kan du fylle med Box’ røkte destillat, men jeg må innrømme at jeg er mer interessert i å smake resultatet fra et med urøkt destillat. Fatet vil uungåelig gi en del røyk, men hvordan vil balansen bli? Spennende saker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.