Lesestoff til helga #79

Norge: 1001 øl har testet sommerøl (i samarbeid med Rasmus fra Skotsk Taake) på en langt mer konkret måte enn de fleste øltester. Fornøyelig lesing.

Norge: Det er snart polslipp igjen. Jan Egil gjennomgår ølnyhetene.

Edinburgh: David Robertson, tidligere master distiller ved Macallan, har planer om å starte “boutique micro-distillery” i Edinburgh, nærmere bestemt i en historisk bygning ved navn The Engine Shed i St Leonards Lane rett ved Holyrood Park, melder STV News. Planen er å produsere bare 100.000 liter i året, men ha 25 ansatte, så da kan man slutte at de har planer om å bli turistattraksjon også. (Matten i artikkelen er forresten interessant, 100.000 liter skal bli 250.000 flasker – riktignok “om 8-12 år”, men de skal vel ikke tappe alt de har på lager på en gang?)

Skottland: Man kan finne mye rart når man river og graver for å bygge nytt. I Skottland har et team bygningsarbeidere funnet en tidskapsel som blant annet inneholdt en flaske med det eksperter tror er whisky. Siden den også inneholdt en avis fra 29. september 1894, er whiskyen formodentlig tappet for minst 121 år siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.