Lesestoff til helga #63

Trondheim: I kveld er det åpningsfest på Taps! Vi får ikke til å stikke innom i kveld, men har det på planen for helga.

USA: Ukas bolle går til Heaven Hill som lanserer den smakssatte whiskeyen «Raven’s Lace» med følgende bevingede ord fra Hannah Venhoff, brand manager: «Many of the flavored whiskeys on the market take a macho and assertive approach. Raven’s Lace features a trend-setting flavour profile targeting females looking for a sweet flavoured whiskey with a bold colour and package that is made for them.» Vi vet jo alle at damer og menn trenger forskjellig flaskedesign, ellers blir det så fryktelig vanskelig å vite hva man skal velge i baren eller butikken. Tenk om man valgte feil og endte med en «macho» drikk som dame eller en «feminin» en som mann? Hvilken katastrofe! (En bolle også til The Spirits Business som bare republiserer pressemeldingsspiel uten en eneste kritisk kommentar.) (Via Clay Risen og The Whiskey Mistress på Twitter.)

Trondheim: Austmann har fått salgsbevilling, det vil si at de fra bryggeriet kan selge egne øl (men kun de som er «butikkstyrke», selvsagt). De melder at foreløpig vil butikken være åpen når de er der, de fleste dager mellom 08.00 og 16.30. Etterhvert vil de få faste åpningstider.

Norge: Det er sesongen der «utepils» begynner å dukke opp på alles lepper, og Godt drikke har gjort seg noen filosoferinger om begrepet. Man kan jo legge til begrepet «lønningspils», jeg kan ikke si at det er et begrep jeg kjenner igjen fra min tid i England (der var vi til gjengjeld på arbeidsplassens «social club» hver fredag etter arbeidstid). For oss som sjelden drikker «pils» er både utepils og lønningspils lite fristende begreper, så enkelte av oss har forsøkt å innføre ordene «utebrygg» og «lønningsbrygg» i stedet, men det er mulig vi må se på det som en tapt kamp.

Nordsjøen: At Frode Harring ikke hviler på sine laubær er vel ingen stor overraskelse. Whisky Saga kunne i går melde at han hjelper Fjord Line med «Norges» første whiskycruise til høsten.

Ukas blogg/nettside: Ny post på «Lesestoff til helga», hver uke vil jeg prøve å finne en blogg eller nettside som kan anbefales. Anbefalingen vil også deles på Facebook.

Æren med å være første herre ut får Håvard med Whiskymoro. En blogg om whisky på norsk med gode og grundige smaksnotater.

whiskymoro

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.