Nómada Moose Islay 12%

Nómada Brewing er som navnet nomadebryggere, eller gjøkbryggere som vi sier i Norge. Selskapet startet opp i 2011 og besto av tre kompiser som henholdsvis drev pub, importselskap og ølbutikk. Sistemann, som driver ølbutikken Cervezalandia, trakk seg fra prosjektet tidligere i år.

Brygget er en Imperial Stout som er brygget hos mikrobryggeriet Companyia Cervesera del Montseny som holder til i Sant Miquel de Balenyà like nord for Barcelona. Ølet er så modnet i fat som har inneholdt whisky som har blitt til Lagavulin 16yo Single Malt – så litt røyksmak er vel å forvente her.

Når det kommer til etiketten og navnet er jeg helt blank og tar gjerne imot tips som kan forklare den.

NomadaMooseIslayFarge: Svart, med mørkt herlig skum som kom veldig raskt når det ble vekket til live av litt hard sjenking.

Nese: Alkohol, kaffe, lakris og litt stuede frukter med en dråpe eller tre røykwhisky i. Overraskende lett ved første sniff.

Smak: Fruktig og komplekst anslag. Bittersjokolade, filtermalt industrikaffe, fruktkompott, alkohol og en viss bitterhet. Et lite og nesten bortgjemt whiskypreg. God lengde.

Konklusjon: En liten skuffelse dette. Muligens den blir bedre med årene da visse nettsider anbefaler minst fem års lagring. Whiskypreget er bortimot fraværende, så Lagavulinfatene hadde nok vært bedre brukt til noe annet.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.