Ukas Ølnytt #8

Jessheim: Sundbytunet Mat og Drikke er konkurs. Selskapet som står bak både mikrobryggeri og -destilleri begjærte selv oppbud i forrige uke, like før avgjørselen om konkursbegjæringen fra huseieren ble avgjort. Det er enda uklart hva som vil skje med bryggeriet og destilleriet, men Sundbytunet Eiendom ønsker å få nye drivere inn i lokalene rimelig kjapt. Hva som skjer med ølet og destillatene blir opp til bostyreren å avgjøre. Det er Romerikets Blad som meldet dette.

Oslo: Ølakademiet arrangerer i samarbeid med Madu Grims Grenka og Mikkeller en «Ølbryggers middag» – eller Beermakers Dinner som det heter på internasjonalt – den 20.september. Det er Thomas Schøn som skal representere Mikkeller. Han har teksten «Web, Sales & Relations» på visittkortet, men er også en aktiv hjemmebrygger. Prisen er 1190 kroner for 5 retter med tilhørende øl og foredrag.

Tromsø: Byens første frittstående mikrobryggeri er på trappene i Tromsø (Macks mikrobryggeri er byens hittil eneste). Det skal hete Bryggeri 13 og det er hjemmebryggerene Anders Elde og Christian Sæther Riksheim som står bak. De har brygget i to og et halvt år og vil ha sin premiere når pizzarestauranten Casa Inferno åpner senere i år. Dette melde iTromsø.

Oslo: Et nytt øl er på vei ut i Oslos dagligvarebutikker denne uka. Det er Sagenepilsen som et bryggeri med hjemmeadresse Hjula Væveri (Sagveien 23). De satser kommersielt og sikter etter et salg på 500.000 liter i 2015 og eksport til USA. Ølet brygges og tappes hos Arendals Bryggeri, mens et mikrobryggeri på Sagene etterhvert skal produsere spesialøl for Vinmonopolet og HoReCa.

Utlandet: Kilder som Wall Street Jounrnal har snakket med hevder at det belgisk-brasilianske bryggerikonglomeratet AB InBev (Bud, Stella, Brahma, Becks, Leffe osv osv) holder på å få finansiering på 778 milliarder kroner i orden for å forsøke å kjøpe opp det britiske bryggerikonglomeratet SABMiller (Fosters, Coors, Pilsner Urquell, Tyskie, Grolsch). I samme slengen har Heineken-konsernet (verdens tredje største bryggerivirksomhet etter AB InBev og SABMIller) avvist et frieri fra SABMiller. Les mer hos The Guardian.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

En kommentar til «Ukas Ølnytt #8»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.