Sagene Pilsner 4,7%

Som nevnt tidligere i dag var det et nytt «Oslo»-øl på vei ut i butikkene i hovedstaden denne uka. Overraskelsen var derfor stor når jeg så en boks i hyllene på Ica KBS (eller Sirkus Shopping som de selv mener det heter). 30 kroner boksen er prisen.

Brygget er brygget og tappet hos Arendals Bryggeri, selv om boksen kjører hardt på Oslo og Sagene i tekst og logo. De spiller hardt på lokalpatriotisme og Oslofolks rett til lokalt øl (dog fra Arendal).

SagenePilsnerAMLFarge: Lys gylden

Nese: Kullsyre, hint av tropisk frukt og sur malt.

Smak: Lett utvannet søtlighet med rimelig kraftig karbonering. Litt sitronsaft og kornpreg.

Konklusjon: En rimelig standard norsk pilsner. Tilfører ingen verdens ting til det norske ølmarkedet. Hadde dog vært morsomt å kjøre en paralellsmaking på det tre Arendalspilsnerne: Arendals Pils, Little Norway og Sagene Pilsner.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

En kommentar til «Sagene Pilsner 4,7%»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.