Rosebank 12 år Flora & Fauna 43 %

rosebank_fnfNese: Malt med et visst preg av syrlige epler. Eplene blir tydeligere med vann, og får følge av noe behagelig floralt og støv.

Smak: Mel, tørt høy og epleblomster. Den får en smule bitterhet med vann, akkurat nok til å skape interesse, ikke så mye at det blir ubehagelig på noen måte. Eplene blir mer gule epler og mindre blomster.

Kommentar: Den er fruktigere enn jeg husket den. Ellers har jeg nok smakt bedre Rosebank, men det har vært enkeltfatstapninger. Til en 12 år gammel standardtapning (dengang da) å være blir det ikke så mye bedre enn dette her.

Nå til dags er det bortimot umulig å få tak i Flora & Fauna annet enn på auksjon, og prisene kan bli ganske latterlige for de mest ettertraktede destilleriene. Men kommer du over en nedstøvet flaske bakerst på en hylle på en liten Spar-butikk på den skotske landsbygda er det egentlig ikke så mye å tenke over: Kjøp den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.