Lesestoff til helga #26

The interwebz: Cutty Sark har lansert blogg. For å kunne lese den må du gå inn på Cutty Sarks hjemmeside og oppgi alder, men det later til å funke å legge den til i rss-leseren også. Ikke at jeg er så sikker på at du vil det, i følge pressemeldingen de har sendt ut, til for eksempel Whisky Intelligence, er bloggen «provocative». Eller «at Cutty Sark, we pride ourselves on being brave, bold and daring, so, what better way to talk frankly about attitude, lifestyle and whisky than through a blog?» – de skal altså være modige x3 (flinke til å bruke synonymordboka er de i alle fall) og snakke om «attitude, lifestyle» og whisky. Så langt er det kommet seks innlegg, hvorav det aller første handler om gamle whiskyklisjeer de mener er nonsens (her føler jeg de sparker inn åpne dører), ett om en kampanje de har gående (Cutty Cargo), et om gatekunstneren Clet Abraham, et handler om Cutty Sark og banning i film, et om fotball (tror jeg, akkurat det leste jeg ikke så nøye), et om fotografen Tod Seelie, som skal ta bilder på oppdrag fra Cutty Sark og et om at de hater beige. Det er mulig det er sistnevnte som skal være modig x3. Eller er det banninga? Jeg vet ikke. Det jeg derimot vet er at de ikke er så konsekvente av seg. Ingen beige, nei?

no_beigeSå langt er det også fint lite om whisky, men det er vel egentlig begrenset hvor mye man kan skrive om det hvis man representerer én (litt kjip) blend, så det er kanskje ikke så rart.

Skottland: Whyte & Mackay er solgt til et phillipinsk selskap, Emperador Inc. Det betyr at Dalmore, Jura, Tamnavulin og Fettercairn skifter eiere, det vil vise seg i hvilken grad det har noen praktisk betydning.

Speyside: The Alchohol Professor forteller historien om Cardhu og de to kvinnene Helen og Elizabeth Cumming som var essensielle faktorer i destilleriets historie på 1800-tallet.

Skottland: Og når vi snakker om historie; Whisky Intelligence er i gang med en serie profiler av nedlagte destillerier. Så langt kan du lese om Lochside, Caperdonich, Port Ellen, Tamnavulin og Dallas Dhu.

Wigtownshire: Potensielt veldig gode nyheter for oss Bladnochfans denne uken. En gruppe investorer som inkluderer Arran Brewery har lagt inn bud på Bladnoch, melder The Spirit Business. Hvorvidt budet er akseptabelt blir forhåpentligvis klart i løpet av de nærmeste ukene.

Mer interwebz: Hva er din whiskysjelefrende? I anledning at mai 2014 tydeligvis er «whisky month» i følge Homecoming Scotland kan du teste deg selv på whiskymonth.co.uk. Jeg fikk Dailuaine 16, som var et langt mindre opplagt svar enn forventet.

Norge: Jørn Idar Almås Kvig som var med å starte ølportalen og blogget der inntil nylig, jobber med bok om skandinaviske øltradisjoner. Ølboka – En guide til øl i Skandinavia kommer på Font forlag i juli. Han er intervjuet – på Ølportalen, naturligvis.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.