Bryggerifestivalen 2022

Den siste helga i juli fant Bryggerifestivalen i Trondheim sted, samtidig som Matfestivalen og Olavsfestdagene. Etter en ganske våt og kjølig trøndersommer slo været til og ble fra ok (torsdag) via ganske bra, i grunn (fredag) til eh, ok, nå er det i alle fall for varmt i sola (lørdag). En kombinasjon av flaks og taktikk gjorde at både jeg og Arve hadde fri alle tre dagene, og ungene var for det meste opptatt på annet hold. Vi stilte derfor fra start både torsdag, fredag og lørdag, og ga oss utpå ettermiddagen når vi synes vi hadde fått nok og det begynte å bli tendenser til Mye Folk™.

Her følger mine smaksnotater fra helgen, som vanlig i stikkordsform og høyst subjektivt.

Dag 1:

Stolt Bryggeri Frokostbrygg: Ganske tydelig, men ikke overdøvende kaffesmak. Bra frokostøl.

Crave Cave

Crave Cave Havbris på kaia: Grei, men typeriktig og dermed ganske kjedelig.

Dahls Rose of Hawaii: Kjedelig. Hibiskusen redder den ikke.

Crave Cave Atlantic Ocean: Typeriktig.

Monkey Brew Demon Box 2016: Like god som sist, om ikke bedre. Siste fat med 2016 i følge mannen bak baren.

Fæby Salamander: Typeriktig, veldig citra.

Fæby Martin: God og lettdrikkelig.

Fæby Opprådd: Smaker rosin. God, men Martin var bedre.

Arita Åkre sjenker Pet Nat til meg.

Edel Rubinstep Pet Nat: Vinterepler = barndomsminner. Tydelig gjæret preg (et pluss). Må bestilles og smakes skikkelig.

Fæby I mårrå, kanskje: En helt grei pilsner.

Fæby LausrelIPA: Mildt typeriktig.

Fæby Rhubarb Sour: God tørstedrikke men smakte ikke noe særlig rabarbra.

Hammerhead Fruitgasam: Mye bærsmak, god sour.

Hammerhead

Hammehead Milk & Cookies: Bomkjøp, trodde den var ny, men det er jo juleølen fra i fjor. Samme score som sist (midt på treet).

Hogna Halo Bjørnebær Gose: Lukter og smaker smør, men bra bærsmak og ølet er ikke vondt.

Hogna Albion: Ok på lukt, men smaker feil.

Hogna Calcutta («hemmelig batch»): Omtrent som normalt.

Klostergården Triple: God trippel.

Klostergården Surmunk: Ok, men litt… intetsigende? Syrlig, men ikke så mye mer.

Trondhjem Mikrobryggeri Ribsen NEIPA: God smak av rips og urter, veldig lite NEIPA over den. Kunne glatt ha drukket mer, mao lite typeriktig.

Tapp & Kork

Tapp & Kork Glimt av Molde: Ikke drikkelig. Smaker pissoarsåpe, aprikoskjerner og litt marsipan.

Austmann Eventyrlyst #3 Lakrisstout: Nam. Best så langt, ingenting å utsette.

Austmann Eventyrlyst #1 Habanero & Vanilje IPA: Krydderet kan ikke redde IPAen fra å være en IPA og vaniljen gir tyggegummipreg. Ingen vinner.

Austmann Eventyrlyst #2 Blåbærsurløl: Smaker riskrem med bærsaus. Gode greier.

Krecher Rattkyng: Dessertøl. Masse smak. Ikke veldig syrlig, men smaker BÆR.

Krecher Bonestryke: Bounty. Nam!

Hombordsund Steingrunnen: Helt grei bitter. Arve synes den var for lageraktig.

Hombordsund St. Helena: Grei porter, men for tynn relativt til alkoholprosent. På 4ish kunne jeg drukket en pint eller tre.

Hombordsund Svartskjær: Igjen, helt grei quad.

Øx Agens: Kjedelig, helt ok.

Øx 1848: Kjedelig, helt ok, men Agens var bedre.

Øx Idunn: For mye eplejuice (uten sukker) av feil type epler.

Krecher Shitterbug: Usj. Typeriktig.

Lervig Rackhouse Original Sin Québécois Maple Barrel: Nam. Rosin-/sherrypreg.

Lervig Mango Tang: Mye frukt, lite øl, grei drekka.

Øx Doggerbank: Bedre på håndpumpe.

Wettre Baltic Porter: Smaker litt munnskyll, men ganske godt på en rar måte.

Wettre BDSM Barrel Aged: BA, ja. Veldig tydelig BA.

Wettre Le Quad: Søt. God. Kan gjerne drikke mer (en annen dag).

Austmann Mare Baltikum: God baltic porter.

Dag 2:

Monkey Brew Demon Box 2017: Har definitivt ikke blitt dårligere med 5 års lagring.

Wettre Veas COTO: Grei, men kjedelig lager. Historien om kullsyra er morsom, men gjør ikke ølet morsommere.

Wettre Prunus: Bare syre, ikke noe særlig annet.

Tre fra Staggeringly Good, fra venstre Reptile Radler, Souropod Apricot og Souropod Blueberry

Staggeringly Good Reptile Radler: Kanskje overvekt av sitron, men helt ok tørstedrikke.

Staggeringly Good Souropod Apricot: Ingen stor fan av aprikos, og denne ølen overbeviser meg ikke.

Staggeringly Good Souropod Blueberry: Mye bedre, ikke så søt, god sommerøl.

Røros Dark Ale Sjokolade & Kaffe: Veldig fruktig til å være sjokolade og kaffe. Ganske god, da.

Røros Surøl med smak av blåbær: Kjedelig, og med en litt emmen fruktsmak.

Krecher Plaguewing: Typeriktig.

Krecher Bonestryke: (Feilkjøp av Arve, men) Like god som i går.

Lervig Rackhouse Original Sin Bourbon: God, men fersk og litt søt, blir nok bedre med lagring.

Berentsen Kveik: Ganske forfriskende, litt syrlig.

Berentsen Peats Prunes: God til røykøl å være.

Tapp & Kork Jordbærdraum: Smaker mjød, usj.

Tapp & Kork Alt for mørkt til å drikke om sommeren?: Helt grei, klassisk bock, kanskje litt tynn.

Tapp & Kork 222 Topper: Smaker pissoarsåpe.

Hogna Halo Havsnø: God gose, sånn passe salt.

Krecher Grimecreep: Like god som sist jeg drakk den.

Brewski Stolen: Typeriktig.

Brewski Vodou: Typeriktig.

Tapp & Kork Frosti: God, mye kaffe og rista… vel, malt antar jeg. Brødskorpe?

Tapp & Kork Haze vol 3: Pissoarsåpe igjen.

Tapp & Kork Cherry Cuvee 2022: Masse syre, men også tydelig kirsebær. Bra surøl.

Rodebak Triple: Som forventet fra Rodebak: Just what it says on the box.

Tre fra Brewski, fra venstre Don’t Mention the Pink Elephant in the Room, Rhuberry Pie og Bored Panda

Brewski Don’t Mention the Pink Elephant in the Room: Creamy. Smaker riskrem.

Brewski Rhuberry Pie: God denne også, men smaker «tørt» som krekling eller tyttebær, som ikke er min favoritt.

Brewski Bored Panda: Grei, standard barleywine.

Brewski Slush: Tja.

Rodebak Gjelmund: Hm. Interessant. Ikke vondt, direkte, men jeg er ambivalent.

(Avsluttet med en Demon Box 2017 til.)

Dag 3:

Lervig Rackhouse Dulce de Leche: Veldig tydelig alkohol, men også VELDIG god. Karamellsaus.

Monkey Brew

Monkey Brew Timothy’s Monster 2019: Komplementerer Lervig-en perfekt, siden den er mye mindre søt og har tydelig kaffesmak. De to kunne vært servert i ølpakke på restaurant som «kaffe og dessert».  Timothy’s Monster har hatt godt av lagring, men tipper den tåler en del år til også.

Brewski Skog: God tørstedrikke.

Brewski Key Lime Pie: Smaker vaniljekrem og frukt, just what it says on the can.

Brewski Proto 78 Imperial Stout m/ marshmallows: God, men nesten litt for lettdrikkelig.

Bådin Tønnelagra Bodvin: Stødig barleywine. Mer passende munnfølelse enn den forrige.

Rodebak Brett Saison BA: Mer solid håndverk fra Rodebak.

Tapp & Kork Gulrotkake: Gulrot i øl var virkelig ingen höydare.

Tapp & Kork Haze vol 4 DTPA: Typeriktig.

Staggeringly Good Souropod Raspberry and Pink Pepper BA: Helt grei sour, men kjenner hverken fat eller pepper i særlig grad.

Staggeringly Good Hold my Thumbs: Smaker ikke gulrot. Dette er en bra ting. Ellers igjen: Helt grei sour.

Bryggeriet Frøya

Staggeringly Good Reptile Respawn Wrecker: Nam. Litt synd med alkoholen, dette var VELDIG god juice.

Frøya Solbær Festivalspesial: Litt tam, men helt grei.

Roger Brouwer prøver å få meg til å kjøpe Kyoto ingefærøl, men jeg lar meg ikke lure, de har jo stout?

Hogna Bartestout Nitro: Ser ikke poenget med nitro, vanlig bartestout er bedre.

Hogna hadde med så mye forskjellig øl at på dag tre måtte de doble menyarealet.

Hogna Tasty Darkness: Namme lakris.

Hogna Giga Fruited Cherry Noir: Kunne vært brukt som saus til riskrem.

Bådin Grav deg ned i tide: Helt grei stout.

Fra venstre Cygnus X, Timothy’s Monster 2020, Primordial Gloop og Grav deg ned i tide.

Staggeringly Good Primordial Gloop: God, og skiller seg fra mengden, både utseendemessig og smaksmessig.

Monkey Brew Timothy’s Monster 2020: Kan fortsatt lagres lenge, men nam.

Monkey Brew Cygnus X: Søtere enn TM. Veldig nam.

Rapporter fra tidligere års festivaler finner du under emneknaggen Bryggerifestivalen i Trondheim. Og der oppdaget jeg at det mangler notater fra både i fjor og 2019. Jeg må lete i notatbøkene mine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.