Highland Park x 5

Highland Park Magnus 40 %

Nese: Nybakte scones med honning. Malt. Med vann dukker det opp noen urter, kanskje rosmarin, og sitron.

Smak: Eik, malt, appelsinmarmelade, bitterhet. Mørk sjokolade med appelsincrisp på ettersmaken. Med vann føles den yngre, malt og appelsinbitterhet er det fortsatt, men ikke så veldig mye mer.

Kommentar: Absolutt best uten vann. God brukswhisky da, litt kjedelig og intetsigende med vann.

Highland Park Single Cask Series OWF 15 år 59,7 %
Fatnummer 4449, destillert 2003, tappet 2018.

Nese: Fløtekaramell, banan, appelsinsirup. Sot, honning og muligens appelsinmarmelade med vann.

Smak: Aske, vaniljeis, mer aske. Med vann endrer røyken karakter til… kull? Noe mer solid i alle fall. I bakgrunnen finner jeg kandisert appelsin, men røykpreget tar mesteparten av oppmerksomheten.

Kommentar: Uvanlig mye røykpreg for en HP, og overraskende lite av det er til stede på nesa. Men dette er jo godt, det er ikke så mye annet å si om det.

Highland Park Single Cask Series Norge 59,7 %
Fatnummer 4921, destillert 2003, tappet 2019.

Nese: Aske, sitrus/sitron, urter – muligens sånne urter som lukter sitron? Gir et veldig grønt inntrykk. Malt og litt karamell med vann, det grønne forsvinner og erstattes av tørr røsslyng.

Smak: Malt, sødme, blaff av lakris som går over i noe brent som ikke burde vært det. Bildekk? Malt treverk? Bedre med vann, men fortsatt er det noe som føles feil. Den som hadde ansvaret for St. Hans-bålet i år bør ikke få ansvaret igjen, for å si det sånn.

Kommentar: Ikke udrikkelig, men langt fra noen höydare, og når ikke de to foregående til knærne engang.

Highland Park Full Volume 47,2 %

Nese: Lett parfymert? Syrin eller noe sånt? Honning med mye preg av blomster. Noe bakverk. Med vann sitronmelisse og småkaker med perlesukker.

Smak: Småkaker med fruktfyll. Hylleblomster og muligens mjødurt. Med vann blir den flatere og plukker opp noe eikebitterhet.

Kommentar: Hadde jeg vært ansatt hos Wemyss eller SMWS hadde jeg kalt denne “Fransk konditori” eller noe sånt. En atypisk Highland Park, men det finnes gjenkjennelige ting her også. Best uten vann. Morsom og annerledes, men ikke den beste i rekka.

Highland Park Fire 15 år 45,2 %

Nese: Smørkaramell med vekt på smør. Noe blomstrete, muligens lyng. Mer sitrus med vann, og noe som får meg til å tenke på kombucha.

Smak: Først brent gummi som overraskende nok går over i kaffedrops og deretter mokkabønner. Med vann demper alt seg, men jeg sitter igjen med inntrykket av mokkabønner.

Kommentar: Vel, mokkabønner er jo godt, men jeg tror kanskje jeg foretrekker dem i sjokoladeform snarere enn whisky. Denne var egentlig mest rar. Ikke vond, altså, men rar.

Smakt i regi NMWL Trondheim.

 

 

 

 

Magnus
Single Cask Series OWF 15år
Single Cask Series Norge
Full Volume
Fire Edition (halvfull), så det kan hende dere bare får en liten dram av denne vhis vi blir mange.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.