Juleøl 2019 del 2

(Del 1.)

Monkey Brew Very Cherry Christmas Sour 5,5 %

Nese: Kirsebærsaus (sånn ordentlig med hele bær i som er det beste man kan ha på riskremen).

Smak: Kirsebær. Mye syrlighet. Litt bitterhet som gir inntrykket av at noen kirsebærsteiner har blitt med i sausen.

Kommentar: Det er et godt øl. Jeg er glad i kirsebær, men synes ofte at øl med kirsebær blir litt kvalmende, de får ofte litt marsipanaktig preg av en eller annen grunn. Det er det ikke spor av her, bare masse bær og syrlighet.

Grad av jul: Jeg skal være kontrær og si at det er for syrlig til å være julete, selv om det sannsynligvis ville vært kvalmende om det var søtere. Men mens det lukter saus til riskrem smaker det sensommer. Så. Ett juletre (for lukta).

Monkey Brew Joule Winter Warmer 6 %

Nese: Litt kaffe, ellers ganske lite.

Smak: Bitter kaffe, mørk sjokolade, lakris og kirsebær.

Kommentar: Maltrikt og mørkt, men med litt for framtredende bitterhet for meg. Ikke vondt, bevares, men ikke innertier heller.

Grad av jul: To juletrær, bare fordi “mørkt og maltrikt”.

Lervig Christmas Crush 10 %

Vinner muligens prisen for årets kuleste etikett.

Nese: Gir litt barleywine-assosiasjoner, vinøst, fruktig, maltrikt. Jeg finner også litt knekk og sjokolade.

Smak: Følger opp nesa, men er syrligere. Plommesyltetøy og sviskekompott.

Kommentar: Tja, hva skal man si? Det er jo ikke vondt, akkurat, men jul?

Grad av jul: Ett juletre.

Lervig Naughty & Nice 8 %

Nese: Kaffedrops, malt, knekk.

Smak: Kaffe, mørk knekk.

Kommentar: Det er jo en god doppelbock, det er jo det, men, igjen… Jul?

Grad av jul: To juletrær. Det er tross alt plenty mørk malt.

Reins Kloster Juleøl 5,7 %

Nese: Røkelse og myrra.

Smak: Maltrikt med ingefær, mye lakris og noe appelsinskall på ettersmaken.

Kommentar: Det er vel ingefæren som gir det parfymerte preget på nesa. Det smaker heldigvis ikke parfymert, men jeg er ikke helt overbevist… Er det litt ubalansert, kanskje? Det skal få plusspoeng for å skille seg fra mengden.

Grad av jul: Julete er smakene jo absolutt, så vi slår til med fire juletrær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.