Dornoch Thompson Bros Organic Highland Gin 45,7 %

Jeg vet at jeg ikke er den eneste som støtter Kickstarter-prosjekter og glemmer hele greia, for så å bli gledelig overrasket når det noen måneder eller år senere dukker opp pakker i postkassen. I dette tilfellet ble jeg først gledelig overrasket over t-skjorte og diverse annet stæsj i posten, deretter mest forvirret når jeg en god stund senere fikk epost fra Posten om at de hadde en pakke til meg som måtte tollklareres, om jeg kunne sende dem fakturaopplysninger så de kunne se prisen på varen? Jeg svarte at det ble litt vanskelig, siden jeg ikke ante hvem pakken var fra. Og når de hadde fortalt meg det var det fortsatt vanskelig, for alt jeg hadde var en kvittering fra Kickstarter pålydende femti pund, men det dekket jo også før nevnte t-skjorte og diverse, ikke bare ginen. Vel, Posten synes tydeligvis dette ble for komplisert, og sendte pakken gjennom med tollregning basert på de femti pundene, og jeg bestemte meg for ikke å krangle på det (35 eller 50 pund utgjør ikke den store forskjellen i sammenhengen, siden det bare er momsen som blir påvirket av prisen, alkoholavgiften er jo den samme).

Så til slutt hadde jeg flaska i hende, og så… glemte jeg den. Til jeg ryddet i skapet i dag og innså at det kanskje hadde vært en idé å smake på varene før jeg skal besøke Dornoch om et par uker…

Nese: Friskt, ganske urtete. Tydelig sitrus, mer sitron enn appelsin. Noe krydder, uten at jeg helt klarer å navngi dem, men etter å ha lest beskrivelsen lukter jeg helt tydelig koriander, hjernen er rar sånn.

Smak: Maltsødme, appelsin og annen sitrus. Noe krydder. Smaken er mindre kompleks enn lukta.

Kommentar: Framstår som ganske søt på smak, jeg savner noe av friskheten fra nesa, men ellers er det en absolutt brukbar gin og fint verdt både penga og den lille tollklareringshodepinen. Det er ikke akkurat mulig å bedømme kvaliteten på maltspriten til Dornoch ut fra denne (det er bare 10 % egen sprit), men de tapper i alle fall fullt drikkelige ting på flaske, og det er jo en god start.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.