Julekalender 2018 luke 1

Nese: Malt, pærer og pæreis.

Smak: Mest sprit uten vann, litt malt, hint av vanilje og pæreisen fra nesa. Vann henter fram en litt ubehagelig note som jeg gjetter at skyldes at whiskyen er relativt ung.

Kommentar: Litt vel enkel, det er i grunnen mye sprit og lite annet. Tankene går i retning Lowland, men det kan like gjerne være en ung, bourbonlagret Speysider, eller for den saks skyld, en «utlending». Jeg ville sagt den var fatstyrke, men det er mulig at mangelen på noe som kamuflerer spriten lurer meg. Det står sannsynligvis ikke alder på etiketten. Det er så lite å henge noen assosiasjoner på her at jeg ikke ser noe poeng i å gjette på destilleri.

Fasit: Haha. Det var vel så langt unna blink som det går an å komme, nesten. Clynelish 1995, tappet av Blackadder. Men fatstyrke var, det, da, det skal jeg ha. Destillert 15.03.1995, lagret på noe som må ha vært et særdeles lite aktivt hogshead. Tappet i februar 2014, og altså 18 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.