Kanadisk whisky, du, det er det ikke ofte jeg drikker. Stalk & Barrel ble startet av Barry Stein og Barry Bernstein i Concord, Ontario og startet produksjon i 2009. Foruten singlemalten tapper de en rye og to blended. Denne smaksprøven av singlemalten er fra fat nummer 66.
Nese: Malt og bringebærdrops. Mye spritstikk. Med vann blir lukta skarpere, mindre søt, men jeg sliter med å sette konkrete navn på det jeg lukter.
Smak: Malt, maltstøv, tannkrem, litt rå nysprit, litt vått eikefat. Igjen blir den skarpere med vann, smaken ligner mer på lukta nå. Litt lær, litt messingpuss?
Kommentar: Jeg ville vel kalle det et hederlig forsøk snarere enn absolutt vellykket, men den er vel neppe så fryktelig gammel, så kanskje vi kan kalle den lovende? For mye spritstikk uten vann og med vann får den altså en karakter som jeg hverken klarer å beskrive skikkelig eller bli venner med.
Takk til Martin for smaksprøven.