Petritegi Eko 6 %

Jeg har fått det forklart, både i kommentarer her og på Twitter, at jeg har drukket spansk/baskisk sider feil. Det har jeg forsåvidt vært fullt klar over, det vil si: Jeg har vært fullt klar over at den tradisjonelt serveres i det man vel må kalle «vanlige kjøkkenglass», helles i glasset fra en viss høyde (30 cm til en meter) og drikkes med en gang, mens den forsatt har luftbobler i seg.

Det er det bare så j**lig vanskelig å ta bilde av, i alle fall med det oppsettet jeg vanligvis bruker. Men jeg måtte jo gjøre et forsøk, og samtidig også teste smaken, hvor stor forskjell utgjør det egentlig? Siden det kom en ny sider fra Petritegi på polet i mai virket det som en god anledning. Konklusjon en: Det hadde kanskje vært en fordel å ha en medhjelper som sto for selve filmingen. Konklusjon to: Å helle fra en høyde er visst noe man må øve seg på. På den annen side mistenker jeg vel at den integrerte «helletuten» i korken på denne flasken er ment å kompensere for høyden og skape samme effekt (altså å få blandet inn luftbobler) selv om man heller på mer normal maner.

Nese: Eple og syre.

Smak: Grønne epler – Granny Smith – tørt og syrlig. Syrligheten tipper nesten over i eddikaktig, men holder seg på rett side av grensen. I mitt vanlige smaksglass blir eddiken hakket mer fremtredende, samtidig får det fram en smak av eplekart og vinterepler som ikke er der så tydelig i den «riktige» versjonen.

Kommentar: Den var god, denne, servert både på den ene og den andre måten. Eddiken truer med å ta overhånd, men gjør det aldri, og det er mye smak av eple, i flere inkarnasjoner, som holder meg interessert også etter at de første inntrykkene er skriblet ned.

Dette ble skrevet i mai 2017. Det viste seg at det ikke bare var filmingen som var vanskelig, terskelen for å gjøre noe med videoene slik at de kunne lastes opp var tydeligvis høy. I dag har jeg ryddet i kladder, og da tok jeg endelig grep og lastet ned redigeringsprogramvare. Så nå har jeg også lastet opp min første video på YouTube. Det betyr nok ikke at det blir vlogging heretter, til det er jeg alt for lite glad i å høre min egen stemme – ikke følger jeg vloggere selv, heller, jeg foretrekker å lese tekst framfor å se videoer. Men av og til er lyd og bevegelige bilder på sin plass. Inkludert den utilsiktede kommentaren når sjenkingen ikke går som den skal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.