Nese: Rått, vått og mosegrodd treverk, noe sitrus, røkt fisk. Den blir rundere med vann og lukter malt og røsta korn, men fortsatt noe røkt fisk.
Smak: Røkt ett-eller-annet. Altså, det smaker røyka mat, uten selve maten. Underliggende maltsmak. Med vann får den noen fruktige toner, mer mot eple enn sitrus.
Kommentar: Absolutt helt ok, særlig etter luke 15 og 17 som ikke var det. Helt grei kosedram.
Men hva er det? Tja. Jeg har hatt røkt fisk som hovedsmaksnotat på én whisky før, og det var en Springbank, så hvorfor ikke ta en råsjans og si at dette er sikkert også Springbank (uten at jeg skal hevde at røkt fisk er typisk for destilleriet…). Ikke veldig gammel, 10-12 år? Og 46 %, trur eg.
Fasit: Dæsken. Springbank 10 år «Marrying strength». 49,9 % snarere enn 46, men det må være innafor når alt ellers stemte.