Lesestoff til helga #167

Whisky

Falkirk: For noen uker siden kom nyheten om at Ian McCloud Distillers hadde kjøpt både destilleribygningene til nedlagte Rosebank fra Scottish Canals og varemerket og noen gamle fat fra Diageo. Nå melder Insider.co.uk at finansieringen av gjenåpningen (eller rettere sagt gjenoppbyggingen) er på plass.

Skottland: Onsdag ble det klart at britisk høyesterett opprettholder tidligere dommer og erklærer minstepris på alkhol som lovlig under både egne og EU sine regler. SWA hadde gått til sak for å stoppe det skotske parliamentet fra å innføre en minstepris per enhet på 50 pence. Det er neppe maltwhisky SWA er mest bekymret for i sammenhengen, de aktørene med mest makt i SWA har også store interesser i billig sprit og rusbrus. Les mer om dommen i The Guardian.

Creetown: Whiskytips på YouTube har besøkt Whisky Broker:

Sider

København: Holm Cider (som jeg skrev om i fjor høst) har flyttet rett over gaten til Ølbutikkens gamle lokaler. De har dermed fått større plass og derfor åpnet siderbar i tillegg til butikk. Desto større grunn til å avlegge et besøk om du har anledning, med andre ord. Les mer hos AOK.dk og på Holm Ciders Facebookside.

Øl

Norge: BrewDog er ut med ny runde akseslipp, Equity for Punks V. I den sammenhengen har de brygget ni nye øl i Hello, my name is…-serien, et øl spesifikt for hvert av ni europeiske land. Den norske versjonen heter Hello, my name is Aune, og er en dobbel IPA med jordbær inspirert av Aune Sand som de mener har likhetstrekk med BrewDog, da de begge er «særegne av natur og utfordrer de etablerte normer og sosiale strukturer». På BrewDogs Facebookside kan du se de andre ølene i serien, som alle er dobbel IPA med frukt, bær eller blomst (hyll) tilsatt. Siden jeg hverken er fan av dobbel IPA eller Aune Sand kan jeg vel styre min begeistring.

Norge: Har du penger å spytte inn i øl-relaterte prosjekter er Equity for Punks selvsagt en mulighet, men om du heller vil støtte et norsk selskap kan du jo ta en titt på Gulatings aksjeemisjon: Tingsmenn.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.