Suomenlinna Panimo Tin Soldier’s Black Apple Cider 7,5 %

Altså, det står jo «black» på etiketten, men jeg blir likevel nesten bekymret når jeg heller den i glasset… I følge produsenten en «traditionally brewed, patiently matured, tasty and dry, real apple cider». I følge ingredienslista inneholder den maltet bygg. Røstet da, antar jeg, og at det er der fargen kommer fra? Er den da «traditionally brewed» og «real apple cider»? Det er vel diskutabelt. Er den god? Vel, vi får se.

Nese: Det lukter stout, med trykk på vørter. Noe eple er det også, men det kunne fort beskrives som «fruktig preg» om du fikk den blindt og trodde det var øl.

Smak: Vel, det smaker sider. Eple og tydelig siderpreg, med en bismak av… maltsukkertøy.

Kommentar: Plusspoeng for oppfinnsomheten, men jeg vet ikke helt om det egentlig tilfører sideren noe annet enn raritetsfaktor. Smaken er i det hele tatt ganske lik bryggeriets «Hard Cider», og dommen mye den samme.

Kjøpt på Siidrimaja i Tallinn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.