Sykemelding

Dette er et innlegg til orientering: Jeg har fått brystkreft. Det er ikke sånn at jeg plutselig har tenkt å begynne å skrive (den typen) personlige innlegg på drikkelig.no (om du skulle være interessert i hva jeg mener og tenker om ikke drikkevarerelaterte tema har jeg en annen – sjelden oppdatert – blogg for det på sandlund.net), men det kommer uavvergelig til å påvirke hyppighet og innhold i det som postes her framover.

Først: Jeg har vært «flink» og oppdaget endringer tidlig, og alt tyder på at jeg skal komme meg gjennom dette. Her kommer derfor en liten oppfordring til dere alle: Kjenn din egen kropp. Har du pupper, sørg for å undersøke dem jevnlig og ikke nøl med å kontakte lege om du merker endringer. Har du penis og baller, likeså. Alle har vi hud (håper jeg?), følg med på føflekker og få dem sjekket. Og så videre. Her er en lenke til Kreftforeningens råd om forebygging. Les dem. Og du: Snakk med en ordentlig lege. Ja, kosthold påvirker helsa og det er sunt å gå tur, men av og til MÅ man faktisk ha medisinsk behandling, og velger du alternativ behandling for kreft, ja da dobler du sjansen for å dø av det i løpet av fem år. Og hvem har tid til sånt, når det er så mye god whisky man ennå ikke har smakt?

Så til det praktiske rundt denne bloggen: Jeg har en haug med tid til å skrive (100 % sykemeldt fra den ordentlige jobben), og mye jeg skulle ha skrevet om som ikke nødvendigvis fordrer at jeg drikker noe selv, så det blir neppe stille her framover. Jeg har en backlogg fra ferien som vil vare en god stund. Jeg har flere bøker jeg skulle ha (lest og) skrevet om. Jeg har en whiskyskole-leksjon eller ti under arbeid. Jeg har også fått beskjed om å være forsiktig med alkohol, snarere enn å unngå det helt, så kanskje blir det mulighet for nye smaksnotater hist og pist, men aberet er at den behandlingen jeg gjennomgår kan påvirke smaksløkene, så det er uvisst hvor mye vits det er å forsøke seg. Jeg får eksperimentere litt framover og bruke «kalibreringsdram» (altså først smake på noe jeg har drukket ofte nok til å vite hvordan burde smake) oftere enn jeg pleier.

Og så får jeg vel sette dette på lista over framtidige broderiprosjekt:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.