Lesestoff til helga #164

Whisky

Skottland: Brexit skaper alskens problemer. Relevant for oss whiskyentusiaster er at definisjonen av hva som kan kalles «skotsk whisky» er nedfelt i et EU-regulativ. Når Brexit er et faktum vil det ikke lenger gjelde i Storbritannia, og da er det selvsagt om å gjøre for den skotske whiskyindustrien at det ikke fører til en oppmykning av reglene. Det har vært skrevet en del om dette fra flere hold, her hjemme har nå VG plukket opp saken.

Skottland: Distell, et sør-afrikansk selskap, kjøpte Burns Stewart i 2013 og ble dermed eier av blant annet Tobermory, Bunnahabhain og Deanston. For noen uker siden annonserte de planer for oppgradering av Bunnahabhain, og nå kan The Spirits Business melde at de også vurderer tilsvarende oppgraderinger ved Deanston.

Øl

Storbritannia: The Independent har valgt seg ut «De 10 beste skandinaviske ølene«. Ægir, Nøgne Ø og Lervig står for de norske bidragene på lista.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.