Lesestoff til helga #161

Øl

Norge: Hjeltnes og Co (Co ellers kjent som Roy B. Nilsen og Steinar Knutsen) vil starte opp to bryggerier i Bodø. For det første vil de gjenopplive Bodø Aktiebryggeri som håndverksbryggeri og i tillegg vil de masseprodusere Nordlands Pilsner (saken i Bodø NU bak betalingsmur). Knut Albert er ikke imponert og ga uttrykk for det på Facebook.

Det plukket Avisa Nordland opp og kjørte større sak. Sammy var enig med Knut Albert.

Hjelstein ble såra og vonbroten.

Sånn går no dagan.

Grimstad: Nøgne Ø har åpnet nytt, utvidet bryggeri, inkludert tap room. Det satses på ølturisme. I samme slengen har de redesignet hele porteføljen (utseendet, altså) og går over fra 0,5 l til 0,33 l på de fleste øl. Hegnar kaller det å satse 40 mill på ølnerder, men jeg mistenker vel at det er massemarkedet Nøgne Ø håper å nå i større grad. Eller må man være ølnerd for å gå på omvisning og smaking på et bryggeri? I så fall må vel alle som noensinne har vært på besøk på en vingård være vinnerd?

Norge: Det er ikke bare Nøgne Ø som satser på 0,33. Hvorfor går så mange av håndverksbryggeriene i den retningen? Sammy har et slags svar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.