Lesestoff til helga #149

Whisky

Kentucky: Kentucky ser ut til å få sin første kvinnelige master distiller siden forbudstiden, Marianne Barnes forlater Brown Foreman og får sannsynligvis tittelen ved destilleriet som før het Old Taylor, som er under oppussing og forventes å få et nytt navn. (Mange forebehold i en setning der, gitt.)

Trondheim: Macbeth Scottish Pub i Søndre gate pusser opp og plutselig har teksten «Scottish Pub» i vinduet blitt byttet ut med «Whisky & Aquavit Bar». «Det blir en bar hvor du skal få en del drikke på akevitt- og whisky-sida som du ikke opplever ellers i byen. Det er målsettingen. Men det tar tid å bygge opp sortimentet, og det vil vi jobbe med fremover etter åpningen. Jeg tør ikke satse på ren akevitt og whiskybar, men vi kan ha dette sammen med de gamle suksessfaktorene,» sier Ketil Overby (som driver Macbeth – og Cafe Dublin – sammen med Fergus Farrell) til Adressa (pluss-stoff, derav ingen lenking). Det gleder en whisky(- og akeveitt-)nerds hjerte. Nyåpningen skjer i dag (10. mars), Drikkelig har selvfølgelig tenkt seg innom snarest mulig.

Sider

Verden: Bill Bradshaw er en av få siderkonsultenter i verden og i forbindelse med at han var i Australia for å være dommer i 2016 Australian Cider Awards har The Cider Link intervjuet ham.

Verden: Lær mer om vokalbularet som (bør) benyttes i sidersmaksnotater hos Bittersharps & Sweets på Medium.

Øl

Norge: Det har vært kvinnedag, og i den anledning tok Godt i glasset en grunding gjennomgang av hvorfor «damer og øl» ikke burde være et nytt konsept for noen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.