Amandi Valdedios Sidra de Asturias Natural 6 %

«Still» spansk sider er nytt for meg. Lett perlende, i følge polet, men med vinkork som måtte trekkes ut, så tilnærmet uten kullsyre.

img_5943

Nese: Eple og siderpreg, men også et litt spesielt, urteaktig preg og et hint av eddik.

Smak: Mye syre. Tydelig eplesmak, norske vinterepler, men også litt eddikaktig.

Kommentar: Litt mer endimensjonal enn de to jeg nettopp har smakt. Litt mye syre, definitivt for mye mot eddik, og det inntrykket forsterker seg jo mer jeg drikker, hvilket er litt synd i en helflaske. Som aperitif i form av en desiliter eller to kunne den kanskje funket, men etter halve flaska smaker det mest eddik og det er ikke noe jeg kan si jeg liker å drikke.

Kjøpt på Vinmonopolet.

4 kommentarer til «Amandi Valdedios Sidra de Asturias Natural 6 %»

 1. Slik fransk/spansk cider skal egentlig drikkes på en litt spesiell måte. Det er meningen du skal helle den fra høyt over glasset slik at du får naturlige bobler i glasset, og så drikke den umiddelbart mens det fortsatt bruser:
  https://i.ytimg.com/vi/m6CCLB7dOJU/maxresdefault.jpg

  Det smaker som du skriver litt mot eddik, men denne er langt ifra den tørreste, og i frankrike/spania (og også noen fra england som f.eks. Gwatkin cider) er enda mer mot eddik. Litt uvant i begynnelsen, men absolutt en «acquired taste» som er helt fantastisk når du først blir vant med den. Anbefaler også norske Solhøi cider som er litt i samme gate, hvis du klarer å få tak i den:
  https://www.facebook.com/solhoicider/?ref=page_internal

  Kul blogg forresten. Keep it up =)

  1. Jeg må innrømme at jeg ikke testet den spanske hellemetoden, det er mulig det hadde utgjort en forskjell.

   Når det gjelder eddikksmaken er jeg ikke helt enig med deg i å likestille sur og tørr. At begge teknisk har med fravær av restsukker å gjøre er jo en ting, og jeg er veldig glad i tørr engelsk sider, Gwatkin som du nevner er en av favorittene (det ble kjøpt en del flasker når den fortsatt fantes på polet, og jeg har notater for den her: http://drikkelig.no/2013/06/gwatkin-yarlington-mill-medium-farmhouse-cider-7/). Men jeg synes ikke «eddik» er beskrivende for den stilen. Det er forøvrig noe det samme med hvitvin. Tørr skal den være, men om hovedinntrykket blir sitronsaft er det ikke godt i lengden.

   Solhøi har jeg svært lyst til å smake (jeg har fulgt dem på Instagram en stund), men har naturlig nok ikke hatt anledning ennå. Vi får håpe de gjør såpass suksess at noen flasker forviller seg til Trøndelag etterhvert.

 2. Elsker asturiansk sider uten kullsyre. Helt naturlig. Jeg er spansk og etter 4 år i Norge, kan ikke vente til i morra til å kjøpe en eller to flasker 🙂 veldig enig med Torgeir.

  1. Jeg er helt for mangfold, så det er bra denne nå er tilgjengelig igjen. Kanskje på tide med en gjensmak for meg også?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.