Lesestoff til helga #132

Whisky

Småland: Om man ikke får nok whiskyfestivaler her i Norge kan man jo vurdere en tur over grensen. I Växjö har det vært festival for tredje år på rad, og Whiskynörden rapporterer. Kanskje verdt et besøk neste år?

Japan: Denne måneden starter destillasjon ved et nytt japansk destilleri. Hakkeshi ligger på den nordlige øya Hokkaido (der også Nikkas Yiochi ligger), og er eid av matvarefirmaet Kenten. Planen er å destillere primært røyka malt. På kort sikt vil de importere maltwhisky fra Skotland for å kunne tappe noe for slag, og også grainwhisky for å lage egne blends. På lang sikt håper de å kunne destillere også grainwhisky lokalt. Les mer hos The Spirits Business.

Skottland: Skal du til Skottland? Da er det vel obligatorisk å sjekke inn på et av disse hotellene: 8 of the best whisky hotels in Scotland.

Sverige: Box har ansatt en ny nese, Lars Karlsson, og David Tjeder har intervjuet ham.

Verden: Har du hørt den om presidentkandiaten og destilleriet? Ikke? Les om når Trump angrep Glenfiddich.

Sider

Storbritannia: I Storbritannia feires Apple Day i dag.

Sverige: Mikrobrygget sider er trenden nå, hevder Mitti.se. Ja takk.

Øl

Bergen: Bymag har besøkt Gulating i Bergen.

USA: Etter boom kommer krasj, eller? Er det dit amerikansk «craft beer» er på vei?

Ukas blogg/nettside:

ciderologist

I anledning Apple Day (se over) har Twitter flommet over av eplerelatert stoff (#appleday), og slik kom jeg over en ny (for meg) siderblog: The Ciderologist. I anledning dagen har han publisert en A-Z med siderepler og interessante fakta om dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.