Lesestoff til helga #127

Whisky

Lowlands: Nok et nytt destilleriprosjekt er lansert. Ardgowan ligger ut mot Clydes elveutløp vest for Glasgow. Om du tilfeldigvis er i nabolaget førstkommende tirsdag kan du ta en tur innom Inverkip Hotel mellom 15.00 og 20.00 og se på de utstilte planene for destilleriet.

Highlands and Islands: Apropos nye destillerier, både Torabhaig på Skye og Drimnin på halvøya Morvern ligger an til å starte produksjon i løpet av det neste året, melder The Spirits Buisness.

Bladnoch: Det skjer ting på Bladnoch. De nye eierene melder om at oppussingen av bygningene er ferdig og at nytt destillasjonsutstyr nå er på vei inn. Fire nye stills, der Bladnoch før hadde bare to, og destillasjonsstart planlagt i 2017. De kommer til å slippe whisky fra lageret de overtok nå i oktober, og regner med å ha whisky produsert på det nye anlegget klar for markedet i 2020 (vel, 2017+3 er jo ikke så vanskelig å regne seg fram til). Les mer hos BBC.

Bergen: Om du ikke har fått med deg at The Tasting Room er vert for Whiskypedia er det kanskje på tide? I morgen, 17. september, er det f.eks. smaking med Islay i fokus.

Nærbø: Jærens erverdige forening for Uisge Beatha’s fremme (eller whiskyklubben, som de kaller seg til daglig, av forståelige årsaker) arrangerer Whiskyfagmessen på Jærmuseet i Nærbø for 6. gang 22. oktober. Har du tenkt deg dit bør du booke masterclass-billetter snarest. Merk at selv om klubben bare er åpen for menn er messa åpen for alle. Hvor velkommen det får deg til å føle deg om du ikke beskriver deg selv som «mann» er opp til den enkelte å vurdere, selv kommer jeg nok til å prioritere de fleste andre events fremfor dette enn så lenge, men ryktene tilsier at det er en bra messe.

Skottland: Whyte & McKay har bragt inn relativt ungt blod ved å ansette Gregg Glass som tenkt etterfølger etter Richard Paterson. Ikke at det er annonsert at Paterson skal gi seg, men siden han nettopp feiret 50 år i bransjen er det sikkert lurt å tanke framover. Glass har jobbet flere steder, men er i øyeblikket «whisky maker» hos Compass Box.

Smøla: Kanskje får Myken snart følge av en annen øy? Det er planer på gang for å produsere whisky på Smøla. Følg Smyl brenneri på Facebook for å få oppdateringer på framdrift.

Sider

Plymouth: En pub i Plymouth ble tatt i løgn, da de hadde hengt opp et skilt som tilsa at de var CAMRAs Cider Pub of the Year 2016, når den egentlige vinneren var en annen Plymouth-pub. En lokal journalist tok på seg å teste begge to og endte på samme resultat som CAMRA, men taperen gir seg ikke. CAMRA-logoen er fjernet fra skiltet, der det nå i stedet står «Proper cider drinkers named this their Cider Pub of the Year 2016». Hele historien følges av The Plymouth Herald. Jeg har notert begge navnene, i tilfelle jeg en dag befinner meg i Plymouth og kan gjøre mine egne undersøkelser.

Øl

Norge: Lars Martin Garshol er et kjent navn i det norske ølmiljøet. 15. september kom boka hans om norsk gårdsøl ut på Cappelen Damm: Gårdsøl – Det norske ølet. På tide å utvide biblioteket, skulle jeg mene.

Ukas blogg/nettside:

olmonopolet1

Ølmonopolet presenterer «ølutvalget fra Vinmonopolet slik det burde være!» Det vil si data fra polet om beholdning koblet mot rating osv. fra RateBeer. Når polet la om nettsidene tidligere i år sluttet koblingen å virke, men nå er det fikset igjen og det virker som en bra anledning til å tipse om siden. Du kan også følge Ølmonopolet på Facebook.

En kommentar til «Lesestoff til helga #127»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.