Lesestoff til helga #125

Whisky

Sverige: Grythyttan, og nå Bergslagen, fortsetter å lage bølger i Sverige. Den 22. august sendte sistnevnte ut en pressemelding om at de har kjøpt restlageret til Grythyttan. Det restlageret inkluderer de fatene som private investorer eier/har andeler i. Bergslagen sier de vil forsøke å få kontakt med alle fateiere slik at de skal få tilgang til whiskyen sin. Det er ingen grunn til å mistro Bergslagen, men personlig ville jeg nok ikke stolt på at Grythyttan hadde papirarbeidet i orden, så jeg ville tatt kontakt med dem heller enn å vente på at skulle ta kontakt med meg.

Sider

USA: Bloggeren bak Along came a cider har vært på rundtur i Vermont, og man kan bli tørst av mindre.

Øl

Norge: Lysten på øl i helga? Det finnes muligheter. Bergen ølfestival i dag og i morgen, Buvik ølfestival i dag og i morgen, og Norsk drikkekultur (ølavdelingen til Matstreif) i Oslo fredag, lørdag og søndag. Og neste helg er det Vill & Syrlig i Oslo.

Trondheim: I forbindelse med Klimafestivalen har Austmann brygget et øl tilsatt avskjær fra brød som ellers ville blitt kastet. Ølet har fått det ganske opplagte navnet Skalk, og ble lansert på Work-Work tirsdag. Trd.by har skrevet om tilblivelsen. I tillegg til Work-Work har Antikvariatet fått inn Skalk, og siden det er en normal batch brygg vil det nok dukke opp på flere kraner etterhvert.

Svalbard: Bryggerisjefen i Svalbard bryggeri Robert Johansen klarte å få omgjort loven slik at bryggeriet faktisk kunne starte, men gir seg ikke der. Det er nemlig ikke lov til å selge/kjøpe øl over 4,7 % på Svalbards variant av polet, og maksgrensen for hva som kan selges på utesteder er 7 %. En idiotisk regel, det kan man være enig i. Les mer hos NRK.

Annen drikke

Oslo: I morgen, 3. september 2016, avholdes Oslo Aquavit Festival.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.