Grim & Gryt Variasjonar Makelaus Norsk Sur Øl 4,7 %

IMG_5356

Nese: Pilsrester noen dager senere, med en lett sur – eplesideraktig – og litt løsemiddelaktig eim.

Smak: Besk. Litt lakris og noe surt, vått gress. Enda mer beskhet på ettersmaken. Smaker som om du tygger på eple- eller druekjerner, men uten tørrheten man normalt får fra dem.

Kommentar: Nei, den har ikke blitt noe bedre siden sist jeg smakte den. Men i følge produsenten skal den være sånn (se nedenfor), så da får vi vel tro dem på det. Vi lot fire andre ølentusiaster smake fra denne flaska (vi hadde altså smakt den før, men ingen av oss skrev smaksnotater da) og alle var enige om at den var udrikkelig. Nå er kanskje ikke «vil du smake en fæl øl?» en god intro for å skape uhildede ølsmakere, men ingen av de fire er ellers kjent for å være nevneverdig redde for å ha en egen mening og uttrykke den høylydt (og det var både surøl- og humlefans i publikum).

Screenshot fra Untappd.

3 kommentarer til «Grim & Gryt Variasjonar Makelaus Norsk Sur Øl 4,7 %»

  1. Det må ha vore infiserte flasker De fekk tak i, og dei har det vore få av i denne batchen. Alle flaskene vi sjølve har opna har vore prega av ei lett sitrus-syrleg lukt (i retning av grape soda) med eit lite maltpreg. Smaken har vore frisk og leskande med fine syrlege tonar og litt brødaktig malt med ein ettersmak av humlebitterheit. På Untappd er det over 400 innsjekkingar og snittet er godt over 3, ikkje veldig høgt, men heller ikkje dårleg. Seinast for tre veker sidan serverte vi denne på Matstreif i Oslo og på BØ i Bergen, til jamt over gode tilbakemeldingar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.