Lesestoff til helga #124

Whisky

Verden: Tidligere denne måneden annonserte Diageo at de avslutter Masters of Whisky-opplegget sitt. Innad i bransjen kom det som et sjokk, og kritikken mot Diageo, ikke minst på timingen av annonseringen, har vært til dels krass. Kurt Maitland har samlet en rekke reaksjoner på The Whisky Reviewer.

Øl

Kroatia: At vi ville høre mer fra Kjetil Jikun i ølsammenheng var det vel ikke så mange som tvilte på, men Kroatia? Visko Pivo kan jo bli et interessant reisemål for oss som krever litt mer av «syden» enn sandstrand og varme.

Danmark: Som nevnt forrige uke fikk Stjørdalsbryggeriet pallplass i Nordic Beer Challenge. Torsdag 25. august ble vinnerne offentliggjort og det ble klart at Hausten som eneste norske øl fikk gullmedalje, og Stjørdalens blad skriver selvsagt om saken. Andre norske øl som ble premiert var Nøgne Ø American Pale Ale (sølv), Nøgne Ø German Pale Ale (sølv), Lindheim Ølkompani Sour Cherry (sølv), Sundbytunet Pilegrimspilsener (bronse), Lervig Barley Wine (bronse) og Nøgne Ø Saison Réserve (bronse). Vi gratulerer!

Helt andre ting

Verden: En sak med tragisk utfall, ikke direkte whisyrelatert, men definitivt med skotsk tilsnitt: En mann døde av alveolitt (betennelse i lungene). Først etter hans død fant legene ut at sykdommen skyltes mannens hobby: Sekkepipe. Muggsopp som trivdes i det fuktige indre i sekkepipa havnet på innpust i mannens lunger og forårsaket sykdommen. Moralen er at om man spiller sekkepipe (eller andre blåsinstrumenter) er det viktig å sørge for rengjøring og tørk av instrumentet. Dagbladet brakte saken til norsk media.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.