Lesestoff til helga #121

Whisky

Danmark: Det er et nytt whiskydestilleri på gang i Sall på Østjylland, melder Favrskogsposten.

Verden: Ingenting er som etablerte sannheter, og dem er det en del av i whiskysammenheng. Som nybegynner er det fort gjort å ta for gitt alt du blir fortalt, og har du holdt på en stund er det sikkert noe du tror du vet som det kan være verdt å tenke gjennom en gang til. Änglarnas andel tar for seg ti «sannheter» og plukker dem fra hverandre på eksemplarisk vis.

Orkenøyene: SamuelWhisky har vært på besøk på Highland Park.

Øl

USA: Drømmejobben? National Museum of American History (del av Smithsonian) har utlyst en stilling som har skapt stor interesse i ølkretser: De søker etter en person til et tre års engasjement, og vedkommende skal reise rundt i landet og smake på øl. Det vil si, så enkelt er det selvsagt ikke, de er ute etter en forsker, med relevant bakgrunn (ikke bare «høyere utdanning» som f.eks. Adressa rapporterer) med en høyere grad samt erfaring med forskning på historie eller amerikansk samfunn. Les mer om initiativet og idéene bak prosjektet på museets blogg.

Verden: Nød lærer naken kvinne å spinne, eller tørste ølbryggere å innovere. «Syv viktige oppfinnelser som ølet har inspirert til» i følge bladet Historie (via Sammy om øl på Facebook).

Norge: Hva med å kombinere ølreise og moskussafari? Knut Albert har vært på besøk på Furuhaugli Turisthytter, som tilbyr nettopp den kombinasjonen.

Annen drikke

USA: VG melder at den siste kaffetrenden i USA er «nitro cold brew», kaldbrygget kaffe fra fat som tilsettes nitrogen når det tappes (VG skriver «infiseres med nitrogen» flere ganger i artikkelen, noe som automatisk setter i gang «You keep using that word. I do not think it means what you think it means,» i hodet mitt, men det er nå så). Kommer trenden til Norge? Sikkert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.