Lesestoff til helga #119

Whisky

Skottland: The Whisky Exchange Blog har snakket med Maureen Robinson, master blender hos Diageo.

tunsberg

Norge: 1. oktober avholdes årets Tunsberg whiskyfestival, den sjette i rekken. Mer om festivalen på Facebook, eller på festivalens hjemmeside.

Irland: Potstilled har snakket med Bernard Walsh, mannen bak The Irishman, i anledning den offisielle åpningen av Walsh Whiskey Distillery.

Sider

Norge: Fra og med i dag, 1. juli 2016, er det lov å selge egne produkter fra gårdsutsalg med styrke mellom 4,7 og 22 %, såfremt det dreier seg om sider eller mjød. Eller som Helsedirektoratet sier det “Produktet må ikke være omfattet av EØS-avtalen, være tilsatt brennevin eller blandet med andre alkoholholdige drikkevarer. Det vil ikke være anledning til å produsere og selge øl, vin eller rusbrus med høyere volumprosent enn 4,7.” Og det er ikke noe poeng i å hive seg i bilen for å dra på storhandel i dag, for utsalgsstedene må først søke om utvidet bevilling. Det blir spennende å se hvem som er først ute, men det er vel en og annen produsent på Vestlandet som har sett frem til denne.

USA: Newsweek har vært på Northwest Cider Summit i Portland, Oregon.

USA: Eater har snakket med Daniel Pucci, fra Wassail, New Yorks første bar med fokus utelukkende på sider.

Øl

Oslo: Datoer å notere seg om man bor i (eller skal til) Oslo: 6. august arrangeres Gatesmak for andre gang, med innslag av øl fra blant andre Mikkeller, Lervig, Nøgne Ø, Brooklyn Brewery, E. C. Dahls og Munkebo. En liten uke etterpå, 12.-13. august slår Schouskjelleren til med ølfestival med besøk fra Grünerløkka Brygghus, 7 Fjell, Cervisiam, Qvart, Amundsen, Sahtipaja, Dry & Bitter, Thornbridge, Basqueland Brewing Project, Logsdon, Jolly Pumpkin, Pizza Port, Flying Couch og  B.Nektar.

Norge: Lars Marius Garshol er i gang med bok (det vil si, han er vel omtrent ferdig) om den norske tradisjonen for gårdsøl. Det bør være et selvfølgelig innkjøp for alle som har lyst til å smykke seg med tittelen ølnerd her i landet.

Annen drikke

Oslo: Enda en dato å merke seg: 3. september er det akevittfestival i Oslo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.